Un cadavru cu necropsia altuia?

Un cadavru cu necropsia altuia?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apărătorii lui Paul Marian Dănăilă, studentul care şi-a ucis bunica în bătaie şi a primit 14 ani de puşcărie, au venit ieri, la şedinţa de judecată de la Tribunal, cu un argument incredibil şi anume că actul medical, prin care au fost făcute cunoscute concluziile necropsiei, este posibil să nu fie al victimei.

Reamintim că anul trecut, în preajma Crăciunului, Dănăilă s-a întors de la Iaşi, unde făcea facultatea, şi obosit fiind, şi-a lovit bunica, în vârstă de 81 de ani. Pentru a pune capăt delirului bătrânei, care se afla într-un pat din cauza bolii, Paul Marian a pus mâna pe bastonul femeii şi a lovit-o. Peste plapumă, a declarat el, şi fără intenţia de a obţine un astfel de rezultat.

A doua zi, o fiică a bătrânei a venit şi a luat-o acasă, unde victima a decedat câteva zile mai târziu din cauza leziunilor provocate de loviturile lui Dănăilă, a stabilit medicul legist.

„Este neserios şi neprofesionist”

Despre acest raport făcut de medicina legală, avocatul a susţinut că nu este în regulă. „Este neserios şi neprofesionist. Acolo se vorbeşte despre coaste fracturate şi leziuni conform cărora victima ar fi trebuit să decedeze imediat şi nu după cinci zile, cum s-a întâmplat în cazul nostru.

Problema este că în ziua acea a mai fost un cadavru al unei bătrâne violate în nu ştiu ce comună”, a spus avocatul, inducând ideea posibilităţii inversării constatărilor medico-legale. Interesant este altceva şi, de altfel, procurorul a şi punctat acest aspect, faptul că apărarea ar fi trebuit să aducă argumentele în vremea când dosarul se judeca la Tribunal şi nu acum, în calea de atac.

De altfel, procurorul le-a şi solicitat magistraţilor Curţii de Apel să nu se aplece asupra acestui fapt, deoarece, la prima instanţă, Dănăilă a recunoscut faptele aşa cum le-a prezentat Parchetul, pentru a putea beneficia de prevederile prin care i se poate scădea o treime din pedeapsă. Avocatul a precizat însă că-şi susţine concluziile în ciuda celor spuse de reprezentantul Parchetului. 

Din omor în lovituri cauzatoare de moarte

Apărătorul a mai pledat şi pentru o schimbare de încadrare a infracţiunii comise de Paul Marian Dănăilă din omor calificat în lovituri cauzatoare de moarte. De altfel, această tactică de apărare a mai fost abordată şi la Tribunal, dar a fost respinsă de judecător.

Tot la prima instanţă s-a spus clar că se doreşte ca Dănăilă să fie pus în libertate pe considerentul că nu este un element rău, dimpotrivă este un tânăr cu studii superioare care a ajuns după gratii graţie unor împrejurări nefericite. „Las la aprecierea instanţei, dar nu am intenţionat nicio clipă să se ajungă aici.

Era două noaptea… şi situaţia familială…”, a spus şoptit băiatul, în vreme ce o mătuşă a lui plângea în sală. Era aceeaşi femeie care a declarat la Tribunal că nepotul ei era singurul care se îngrijea de bunică, deoarece mama lui, alcoolică, mai mult umbla prin vecini decât să stea acasă. Rămâne de văzut care va fi decizia judecătorilor Curţii.

Citit 1235 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.