Deputatul Boldea cere abrogarea Legii 175

Deputatul Boldea cere abrogarea Legii 175
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi primarul Dumitru Nicolae, prin scrisoarea deschisă adresată parlamentarilor gălăţeni Bogdan Ciucă, Florin Pâslaru şi Marius Necula, nu l-a vizat şi pe Mihail Boldea, deputatul s-a simţit dator să reacţioneze faţă de haosul provocat de legea care şterge penalităţile la întreţinere *

Pentru prima dată în viaţa sa de politician democrat-liberal, deputatul Mihail Boldea (FOTO) se declară de acord cu primarul Dumitru Nicolae în privinţa haosului pe care l-a creat Legea 175.

Deputatul PDL Mihail Boldea a semnat şi a susţinut, în calitate de coiniţiator, actul normativ care prevede scutirea de la plata penalităţilor generate de suma restantă cu titlu de bază, pentru proprietarii care  îşi achită integral cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiei, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii. Acum însă, Boldea cere abrogarea lui.

Parlamentarul, care este de profesie avocat, deci cu solide cunoştinţe juridice, recunoaşte că a fost o lege dată pentru a obţine puncte electorale, şi că a semnat-o pentru a nu i se reproşa că nu e de acord cu ajutorul acordat datornicilor la întreţinere.

Mihail Boldea ne-a declarat că a depus un memoriu la Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin care cere iniţierea unei ordonanţe de urgenţă care să abroge legea.

„Când am susţinut-o, nu credeam că va crea asemenea probleme. Ministerul este asaltat de plângeri ale primarilor din toată ţara privind greutăţile de aplicare a legii. Este o lege foarte bună, minunată, sublimă, dar nu se poate aplica. Nu are finalitate. Nu putem regla sistemul contabil”, ne-a declarat Boldea.

Deşi deputatul PC Bogan Ciucă, autorul Legii 175, a formulat deja un proiect de lege privind ştergerea penalităţilor societăţilor distribuitoare în raport cu cele furnizoare, Mihail Boldea crede că singura modalitate de a pune capăt haosului este abrogarea.

Deputatul a comparat Legea 175 cu cea care prevede majorarea salariilor profesorilor: o lege foarte bună, dar inaplicabilă.

În consecinţă, abrogarea Legii 175 prin ordonanţă de urgenţă este singura soluţie, în viziunea parlamentarului Boldea.

CITEŞTE AICI ŞI S-a găsit o soluţie la ştergerea penalităţilor - Salvarea asociaţiilor prin mediere

Citit 1176 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.