Curier juridic - Despre cheltuielile de judecată

Curier juridic - Despre cheltuielile de judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Mă numesc Adrian Bengoi, am un proces civil pe rolul Judecătoriei Galaţi şi am plătit o sumă de bani considerabilă, atât avocatului cât şi pe taxa de timbru, în total 10.000 lei. Îmi mai pot recupera aceşti bani vreodată?”

Răspunsul pentru cititorul nostru ne-a fost oferit de avocatul Bogdan Silitră.

„Cu siguranţă vă veţi recupera acei bani, mai ales că la art 247 din Codul de procedură Civilă se face referire exact la acestă situaţie: «Partea care cade în pretenţiuni va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată». Adeseori întâlnesc clienţi care mă întreabă ce înseamnă cheltuieli de judecată”.

„Ei bine, cheltuielile de judecată nu se referă numai la obligarea părţii care cade în pretenţiuni (persoana care este obligată să plătească cheltuieli de judecată) conform hotărârii definitive şi irevocabile, la plata onorariului de avocat suportat de partea/părţile adverse, ci şi la cheltuielile efectuate în dosar, precum: taxe de timbru judiciar, onorarii experţi, cheltuieli efectuate de părţi pentru a ajunge la termenele de judecată (combustibil, servit masa etc.), onorariu avocat”.

„Foarte important, toate cheltuielile trebuiesc dovedite prin chitanţe şi facturi care se vor depune la dosar înainte de judecarea acestuia pe fond”.

Citit 1300 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.