Doi dealeri de canabis și cristale, ”retrași” de pe piața gălățeană (VIDEO)

Doi dealeri de canabis și cristale, ”retrași” de pe piața gălățeană (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Andrei și George Alexandru Tacea își vor petrece următoarea lună în arestul poliției după ce au fost călcați de trupele speciale și polițiștii Antidrog care îi aveau în vedere de mai bine de jumătate de an.

Cei doi tineri, dintre care unul abia trecut de pragul majoratului, s-ar fi apucat de vândut stupefiante copiilor și tinerilor din Galați din toamna anului trecut, reușind ca în câteva luni să plaseze pe piață aproape trei kilograme de droguri. Pentru a-și asigura succesul afacerii, cei doi s-ar fi axat pe substanțe cu mare popularitate printre consumatorii de vârste fragede, respectiv canabis și cristale un drog extrem de periculos, care creează rapid dependență și are efecte devastatoare și ireversibile asupra sistemului nervos. 

”Din cercetările efectuate a rezultat  că, în perioada septembrie 2023 – februarie 2024, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpații, dintre care un minor care avea 17 ani la data începerii comiterii faptelor, au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut  către consumatori din județul Galați peste 500 grame canabis și aproximativ două kilograme de cristal - 3-CMC și 4-CMC”, au precizat anchetatorii. Perchezițiile domiciliare au confirmat faptul că afacerile celor doi Tacea erau în floare, aceștia având cereri multe din partea consumatorilor și fiind în fața unor perspective reale de a-și lărgi piața de desfacere.

Polițiștii au găsit peste 180 de plicuri conținând canabis, ambalat în scopul comercializării, mai multe pungi și recipiente conținând aceeași substanță, care urma să fie ambalată, precum și mai multe punguţe cu cristal. Alături de acestea, ustensile necesare prelucrării drogurilor și sume de bani. În fața probelor evidente, Andrei și George Tacea au fost reținuți de DIICOT Galați și duși în fața Tribunalului cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuzațiile de trafic de droguri de risc și mare risc. Instanța a admis cererea.

Media

Citit 3767 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 20:24

4 comentarii

  • postat de E cu smartphone la bulau? Pe Facebook în celulă?
    Vineri, 23 Februarie 2024 15:59
    51.179.111.***
    Scuze. Februarie 2023 posta poze cu lamborghini. Nu știu dacă sunt poze mai vechi sau postează din pușcărie. Ori paznicii din pușcărie bine plătiți nu își fac treaba și îl lasă cu telefonul ori poliția și justiția l-au lăsat liber. Are 7 ani de executat, și e condamnat din 2021. Deci ar fi închis.
    0
    0
  • postat de Putem preupune ca spaidar e mai presus de lege și își bate joc de poliție ori o mituieste?
    Vineri, 23 Februarie 2024 14:24
    51.179.111.***
    Ca tot venind vorba de infractori... am văzut că cristi spaidar postează pe contul lui de Facebook poze cu lamborghini din octombrie 2023. Păi ce justiție e asta? Păi ce dosar i-a făcut procurorul? Mai e arestat? Lambo mai e confiscat? Ori da șpagă la pușcărie sa stea cu telefonul?
    0
    2
  • postat de Alex
    Vineri, 23 Februarie 2024 12:15
    212.65.104.***
    Bun...și ăla e un cartier...da ăla care aduce la tot orașul sute de kile...nu e...că vă dă șpagă...vin din Galați și locuiesc undeva unde iarba e legală poți să o crești sa o fumezi...spre deosebire de voi eu când vin de la munca fumez stau liniștit la tv nu mă îmbăt ca porcul și devin violent...
    0
    4
  • postat de Gata cu drogurile in Galați. Suntem salvați.
    Joi, 22 Februarie 2024 17:13
    78.209.220.***
    Mai să fie. Marea poliție cu salarii speciale, girofare și câte și mai câte, au rezolvat ei cazul. Pariu că Galațiul colcăie de droguri și după arestarea tirliplicilor ăștia? Și problema nu e la copiii ăștia ci în poliție și justiție, ăia... specialii.
    2
    32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.