Autorul triplului atac din Mazepa, la un pas să fie pus în libertate. Și-a înjunghiat părinții și un polițist

Autorul triplului atac din Mazepa, la un pas să fie pus în libertate. Și-a înjunghiat părinții și un polițist
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

La trei săptămâni după ce a fost arestat pentru că și-a tăiat părinții într-un acces de furie și a înjunghiat un polițist, Andrei Pătrășcoiu a fost la un pas să fie pus în libertate. Procurorii au cerut internarea lui în spital după ce o comisie medico-legală a stabilit că nu are discernământ. Pe cale de consecință, tânărul cunoscut și drept consumator de droguri nu va fi tras la răspundere pentru faptele sale și nu va face nicio zi de pușcărie.

Este doar o chestiune de timp pentru ca Andrei Pătrășcoiu, gălățeanul reținut cu greu pe 14 februarie, în Mazepa, după ce, într-un acces de furie și-a înjunghiat grav ambii părinți și l-a atacat, la fel de furibund, pe un polițist care încerca să îl încătușeze, să fie pus în libertate.

Citeste și: Atacatorul din Mazepa, arestat pentru 30 de zile

Acuzat de tentativă de omor calificat și ultraj în forma tentativei de omor calificat, bărbatul în vârstă de 34 de ani se află în arestul IPJ Galați, după ce Tribunalul Galați a admis cererea procurorilor de a-l închide pentru 30 de zile. Între timp, a fost supus unei expertize medico-legale prin care să îi fie stabilit discernământul, mai ales că era cunoscut drept consumator de substanțe interzise și exista suspiciunea rezonabilă că ar fi săvârșit atacurile sub influența drogurilor. Verdictul comisiei a fost unul care, din punct de vedere legal, îl scoate pe individ de sub incidența răspunderii penale. 

”Inculpatul a fost expertizat de o comisie din care au făcut parte și reprezentanți ai Serviciului de Medicină Legală Galați și a rezultat că nu are și nu a avut discernământ la momentul comiterii faptelor. Pe cale de consecință, nu răspunde penal și nu mai poate fi menținut în arest preventiv, motiv pentru care am solicitat internarea medicală provizorie a inculpatului și revocarea măsurii arestului preventiv”, ne-a declarat procurorul Ovidiu Zaharia, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Vineri, 8 martie, instanța a respins solicitarea procurorilor și a dispus menținerea stării de arest a lui Andrei Pătrășcoiu. Parchetul a precizat că va ataca soluția Tribunalului, insistând ca inculpatul să fie internat într-un spital pentru tratament. Pe cale de consecință în lipsa discernământului, Pătrășcoiu nu va fi tras la răspundere penală pentru că a încercat să își ucidă părinții și pe polițist. În cel mai fericit caz, va ajunge într-un ospiciu, iar în cel mai rău, înapoi, acasă. 

Citit 3855 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Martie 2024 09:13

8 comentarii

  • postat de ion
    Vineri, 15 Martie 2024 03:07
    136.226.60.***
    Poate data viitoare va omora pe cineva ....se pare ca doar atunci ,ai sanse destul de mici sa faci puscarie .....ce legi idioate avem ...cu ocazia asta incurajam crimele ...la ataaaac baieti !!!!!! ca nu facem puscarie ....
    1
    0
  • postat de adyGl
    Luni, 11 Martie 2024 07:20
    92.86.16.***
    Il asteptam la vot
    1
    4
  • postat de Jack
    Sâmbătă, 09 Martie 2024 05:23
    5.13.155.***
    Cand va mai incerca sa omoare pe altii cand e in libertate toata povara o va suporta Tribunalul ??? Politisti loviti si amenintati in sectia de politie de indivizi periculosi , pina si legiuitorul tremura de frica lor in ziua de azi, asa am ajuns oare noi ca natie,asta cu ce sa dat la tv la stiri
    1
    13
  • postat de Eu
    Sâmbătă, 09 Martie 2024 00:01
    86.120.239.***
    Apropo de ce scrie Maurice, ambii sunt periculoși, dar cu un cuțitar cu discernământ te mai poți înțelege, mai poți scăpa, pe când unul fără discernământ poate omori fără un motiv anume pe oricine.
    1
    15
  • postat de Sonia
    Vineri, 08 Martie 2024 18:41
    86.124.200.***
    Prin Mazepa mai este unul "cu probleme".
    Inalt, barbos, merge în spatele oamenilor și când ajunge în dreptul lor urla, înjura, ameninta ca face crima și nu-i pasa de pușcărie.
    Oamenii ăștia au nevoie de internare intr-un centru cu tratament specializat.
    Chiar nu ne pasa de siguranța celorlalți?
    1
    24
  • postat de mauriuce
    Vineri, 08 Martie 2024 16:17
    86.127.209.***
    Cine este mai periculos in libertate? Un cutitar cu discernalant sau unul fara discernamant?
    2
    34
  • postat de Psd partidul infractorilor. 2 presedinti psd au ajuns direct în pușcărie
    Vineri, 08 Martie 2024 16:13
    78.208.140.***
    Psd a făcut legi mai aspre pentru cetățenii corecți și cinstiți însă pentru infractori a făcut răul pe pământ. Cum psd e un partid plin de infractori, au făcut tot să facă legi favorabile pentru ei. Așa Uitați-vă la cazul de față si votați in consecinta.
    5
    34
  • postat de Dax
    Vineri, 08 Martie 2024 15:04
    128.127.117.***
    Trebuia închis cel puțin 1 an de zile.
    2
    38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.