Şi-a dat în judecată fiul pentru partajarea averii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conflictele dintre părinţi şi copii sunt la ordinea zilei, aproape că nu mai uimeşte pe nimeni că ăla micu’ nu se înţelege cu tatăl lui şi alege să plece de acasă sau optează pentru a rămâne şi a-şi duce propriul lui război.

Când însă acestea ajung în instanţă, rămân în memoria judecătorilor tocmai pentru situaţia atipică pe care au avut-o de rezolvat. Şeful Judecătoriei Galaţi, Diana Oancea, ne-a făcut cunoscut că, în urmă cu doi ani, a avut un dosar în care nici mai mult, nici mai puţin, un tată şi-a dat copilul în judecată ca să facă partajarea bunurilor pe care micuţul le primise ca urmare a morţii mamei lui.

„Practic, între cei doi soţi fusese un divorţ, dar soţia moare înainte de a se face partajul. Astfel că minorul rezultat din căsătoria celor doi moştenea în totalitate partea mamei lui”.

„Aşa s-a ajuns ca tatăl să deschidă acţiunea de partaj între el şi copil. Situaţia era cu atât mai complicată cu cât adultul era cel care se şi îngrijea de copil şi trebuia să-l reprezinte pe minor”, ne-a spus preşedinta Judecătoriei.

Acest caz se adaugă la cel al lui Dănuţ Iuga (15 ani), care şi-a chemat mama în judecată. Despre acest caz, avocata minorului, Beatrice Martiş, ne-a spus că acţiunea civilă a băiatului este practic strigătul disperat al unui copil care vrea să stea cu un alt părinte decât cel pe care i l-a dat instanţa.

Deşi rare, astfel de cazuri sunt atipice, iar cel care trebuie să le rezolve este judecătorul, care trebuie să aibă în vedere toate aspectele pe care acestea le au.

Citit 941 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.