Avocatul Cosma susţine: „Cătălin Chelu a fost chemat la MAI de Fătuloiu”

Avocatul Cosma susţine: „Cătălin Chelu a fost chemat la MAI de Fătuloiu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi ocupat cu dosarul lui Cătălin Chelu, avocatul Romeo Cosma şi-a făcut puţin timp să răspundă la câteva întrebări în legătură cu scandalul care ţine prima pagină a ziarelor din întreaga ţară.

- Se tot vorbeşte despre un număr impresionant de 41 de dosare penale pe numele lui Cătălin Chelu. Despre ce este vorba în aceste dosare?

- În acest moment, singura problemă cu legea pe care o are clientul meu este cea din dosarul de faţă, cu domnul chestor Fătuloiu. Nu există niciun alt dosar pe numele lui Cătălin Chelu. Nici măcar acele trei dosare care se presupune care ar fi la DIICOT. Îl reprezint pe Cătălin Chelu încă dinainte de anul 2000, aşa că aş şti dacă ar exista astfel de dosare. Lui Cătălin Chelu nu i s-a adus, până în acest moment, nicio învinuire. Repet, singura problemă care a avut-o clientul meu cu legea este cea de faţă.

- Dacă acele dosare de la DIICOT nu există, atunci cum de s-a ajuns la această problemă?

- Domnul Cătălin Chelu se cunoştea şi avea relaţii de afaceri cu Alexandru Fătuloiu, fiul chestorului de la MAI. Cei doi se cunosc de anul trecut, când Cătălin Chelu şi-a manifestat intenţia să devină acţionar la firma Alprom SA Piteşti. După cum am mai spus (n.r. în ziarul nostru de ieri), suma de un milion de euro a fost cerută de Alexandru Fătuloiu.

- Dacă relaţiile de afaceri erau cu fiul, Alexandru Fătuloiu, atunci ce căuta domnul Chelu în biroul chestorului?

- Cătălin Chelu a fost chemat de chestorul Fătuloiu, de aceea a şi mers la MAI pe19 noiembrie. Există înregistrări ambientale făcute încă din august anul acesta. La prima întâlnire dintre Chelu şi Fătuloiu, acesta din urmă l-a întâmpinat pe clientul meu cu replica „Mi-ai adus milionul?”. Nici măcar nu l-a salutat şi l-a întrebat de bani. Am mai spus şi repet, suma a fost stabilită de Alexandru Fătuloiu şi nu de clientul meu. A fost o acţiune de determinare condusă de băiatul chestorului.

- Şi cu maşinile cum este? Cu câte maşini a venit la MAI Cătălin Chelu? Cu două sau cu patru?

- În parcare erau doar două maşini, care nu aveau nicio legătură cu discuţia din dosar. Clientul meu nu a avansat nicio clipă ideea că ar da vreo maşină cuiva.

- Spuneaţi că nu doriţi să se exercite presiuni mediatice asupra instanţei de judecată. Cum consideraţi declaraţiile domnului Fătuloiu?

- Nu, vreau să comentez în niciun fel declaraţii chestorului. Fiecare îşi alege modul de a ieşi în presă şi de a discuta despre acest subiect. Este treaba dumnealui ce spune şi câte declaraţii face în presă. Eu nu doresc să discut decât strict despre datele tehnice din acest dosar.

- Credeţi că există vreo legătură a acestui scandal cu cel iscat de curând la Piatra Neamţ?

- Nu ştiu să existe vreo legătură, dar, repet, nu doresc să discut decât strict despre dosar.

- S-a stabilit o dată pentru judecarea recursului?

- Nu încă nu s-a decis când va fi judecat recursul. Aşteptăm şi vom mai discuta după ce va fi dată o decizie şi la Curtea de Apel Bucureşti.

Romeo Cosma, avocatul lui Cătălin Chelu, nu a dorit să facă comentarii despre alte aspecte din viaţa clientului său (firma de brokeraj, afacerile pe care le desfăşoară în ultima perioadă, legăturile cu ceilalţi trei bărbaţi acuzaţi de complicitate în acelaşi dosar), susţinând că este datoria lui să apere imaginea personală a clientului său. Vom reveni şi noi cu mai multe amănunte, în măsura în care le vom afla.

Citit 2465 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.