Fostă directoare, achitată într-un dosar de delapidare

Fostă directoare, achitată într-un dosar de delapidare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Fosta directoare a Școlii Gimnaziale Nr. 43 ”Dan Barbilian” din Galați, Violeta Neamțu, a fost achitată în dosarul în care a fost judecată pentru mai multe fapte care au avut ca efect  prejudicierea unității precum și  a Școlii Gimnaziale Nr. 17 cu peste 600.000 de lei.

Citește și Cum are grijă Statul de banul lui

Ancheta finalizată de poliție în 2018, care a vizat fapte comise în perioada 2012-2014, au avut-o în centru pe o contabilă aflată și în vizorul DNA, pentru fapte similare, săvârșite în dauna Școlii Gimnaziale Nr. 29. Felicia Georgiana Ion Avram a fost acuzată și trimisă în judecată alături de soțul ei, Florin Ion Avram, și de directoarea Violeta Neamțu, în urma unui audit al Primăriei, care a stabilit că între Școlile 17 și 43, pe de o parte, și firma soțului Feliciei Ion Avram, fuseseră încheiate o serie de contracte de achiziție supraevaluate, care au dus la prejudicierea celor două școli cu 620.000 de lei.

Procesul în care au fost judecați cei trei s-a finalizat, în primă instanță, la Judecătoria Galați, și a avut ca efect, achitarea, respectiv încetarea procesului penal ca efect al prescripției pentru Felicia Georgiana Ion Avram și soțul acesteia, dar și achitarea, în totalitate, a directoarei Școlii Gimnaziale Nr. 43 ”Dan Barbilian”.

Violeta Neamțu a fost judecată pentru fapte de neglijență în serviciu, atribuite în intervalul 2012-2014, despre care s-a constatat, pe parcursul procesului, că ”nu erau prevăzute de legea penală” în forma în care au fost săvârșite și pentru care s-a dispus achitarea. Aceeași soluție, dar pe motiv că ”fapta nu există”, a fost aplicată, conform informațiilor publicate pe portalul instanței, și în cazul acuzațiilor de instigare la fals intelectual în formă continuată și de favorizarea făptuitorului în formă continuată.

Astfel, cea care a fost în fruntea unității de învățământ timp de 16 ani, din 2001 până în 2017, a fost declarată oficial nevinovată pentru toate acuzațiile aduse în procesul deschis într-o fraudă cu bani publici, bani care, potrivit sentinței definitive pronunțate de Curtea de Apel Galați vor trebui restituiți de contabila Felicia Georgiana Ion Avram și de soțul acesteia.

Citit 1674 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2024 18:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro