Mincinos de frica închisorii la unguri

Mincinos de frica închisorii la unguri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un martor a recunoscut ieri că a minţit de frică să nu fie închis într-un penitenciar din Ungaria *

Cu moldoveni spre Europa

Un dosar de Crimă Organizată le-a adus ieri zâmbetul pe buzele celor din sală. Unul dintre martorii audiaţi a fost extrem de sincer, recunoscând ce a făcut bun, dar şi rău. Sinceritatea lui a fost atât de debordantă, încât nimeni nu l-a putut acuza de rea credinţă.

Din datele care s-au conturat ieri la termenul de judecată, mai mulţi indivizi aduceau în România moldoveni, printr-o procedură agreată de toată lumea – invitaţii la domiciliile unora – după care aceştia erau duşi cu microbuzele la graniţa cu Ungaria, iar de aici oamenii se descurcau.

Printre cei audiaţi ca martori, ieri, a figurat şi un şofer care a fost prins în timpul unei asemenea curse chiar de către autorităţile ungare.

„Deci ăia m-au şantajat…”

„Când m-au prins, judecătorul de acolo mi-a spus că dacă nu recunosc că ştiu ce se întâmpla cu moldovenii o să stau 5 ani închis acolo. Păi ce? Eram nebun să stau acolo 5 ani în puşcărie, aşa că am recunoscut tot”, a povestit martorul în faţa judecătorului gălăţean.

„Vi s-a dictat ce să scrieţi?”, l-a întrebat magistratul. „Cine mai ştie, Doamne!!! Eu îs băiat bun. Scriu tot… Şi apoi cine mai ştie, unul intra, altul ieşea….”

„Păi spuneţi cum a fost”, a insistat judecătorul. „Cum spuneţi dumneavoastră, doamnă”. „Nu cum spun eu, povestiţi dumneavoastră cum a fost”, „Păi mi s-a şi dictat… Mi-au spus că frazele mele nu sună frumos”.

Într-un final, omul a concluzionat pentru el dar în auzul tuturor: „Deci cum ar veni ăia m-au şantajat când mi-au spus că stau 5 ani în puşcărie dacă nu spun ce vor ei”.

Invitaţii pe câţiva lei

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi martori care au recunoscut că pentru 13 lei, 15 lei şi chiar pentru ceva de  mâncare, la îndemnul unuia dintre martori, făceau invitaţii unor moldoveni, pe care, de altfel, nu i-au văzut niciodată în viaţa lor. Totul se întâmpla în faţa unui notar. 

Într-un final, avocaţii celor care se aflau în boxa acuzaţilor au cerut eliberarea clienţilor lor. Avocaţii au invocat o serie de precedente, un argument fiind şi faptul că detenţia îi costă foarte mult pe românii de rând.

„Onorată instanţă, inculpatul Chiriloaie, care este bun la statistică, a făcut un calcul şi detenţia lui costă lunar peste 24 de milioane de lei vechi. Ei sunt patru arestaţi preventiv şi stau închişi de 9 luni de zile, cred că detenţia lor a depăşit miliardul de lei”, a conchis avocatul.

Rămâne de văzut dacă magistratul va decide ca inculpaţii să fie liberi sau nu. Asemenea situaţii stau însă mărturie că „accidente” se pot întâmpla în astfel de dosare penale, iar magistratul trebuie să stea pavăză între faptele prezentate de anchetatori şi adevăr.

Citit 779 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.