Băiculescu voia acasă, judecătorii gălăţeni n-au fost de acord

Băiculescu voia acasă, judecătorii gălăţeni n-au fost de acord
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vasile Băiculescu (FOTO) şi Marcel Peneoaşu au fost duşi ieri în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi pentru a-şi susţine recursul formulat împotriva menţinerii stării de arest.

Magistraţii au respins recursul celor doi inculpaţi şi au decis că hotărârea tribunalului, prin care se prelungea măsura arestării preventive, a fost luată corect.

Vasile Băiculescu, primarul de la Brăhăşeşti, a fost arestat pentru că, în cursul anilor 2009 - 2010, în calitate de primar al comunei Brăhăşeşti,  judeţul Galaţi, a pretins de la inculpatul Peneoaşu Marcel, administrator al SC TRALMA SRL Corod, judeţul Galaţi şi de la o persoană denunţătoare, reprezentant legal al unei alte societăţi comerciale, diverse sume de bani care depăşesc 10.000 euro şi efectuarea de lucrări suplimentare faţă de contractele încheiate cu Consiliul Local al Comunei Brăhăşeşti jud. Galaţi.

Banii şi lucrările au fost pretinse pentru ca, în calitatea sa de primar al comunei respective, să recepţioneze lucrările executate de cele două firme, să accepte la plată facturile emise şi să aprobe plata sumelor necesare onorării acestor facturi.

În scopul achitării lucrărilor efectuate, Băiculescu Vasile a pretins şi primit de la inculpatul Peneoaşu Marcel suma de 21.000 lei cu titlu de mită.

Băiculescu este arestat de pe 6 octombrie, iar Peneoaşu a fost arestat şi el la doar câteva zile distanţă.

Citit 864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.