Marinela Dobrea a ales să tacă

Marinela Dobrea a ales să tacă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trimişi în judecată de procurorii Anticorupţie anul acesta în aprilie, Marinela Dobrea şi ceilalţi inculpaţi au fost audiaţi de judecător abia vineri, 3 decembrie.

De remarcat este faptul că au trecut 8 luni de când cazul a ajuns pe masa judecătorilor, iar dosarul „a beneficiat” doar de termene. În mai, pentru iunie, ca inculpaţii să-şi angajeze apărători, în iunie, pentru octombrie, tot pentru lipsă de apărare, în octombrie, pentru noiembrie, pentru ca unul dintre inculpaţi să-şi angajeze avocat, iar în noiembrie, pentru decembrie, când s-a şi întâmplat audierea.

Numai că atunci când, în sfârşit, fosta directoare a Protecţiei Copilului Galaţi, Marinela Dobrea, ar fi trebuit să se apere în faţa instanţei, ea a ales să tacă.

Ceilalţi inculpaţi au spus aspecte despre care aveau cunoştinţă, dar mai toţi au încheiat cu expresii de genul: „nu am cunoştinţă”, „nu intra în atribuţiile mele”, „nu eram eu responsabilă cu achiziţiile”, etc.

„Exact din acelaşi motiv pe care l-a avut şi Băsescu”

Din bancă, Marinela Dobrea s-a foit mai tot timpul, răsfoind rechizitoriul procurorilor, iar la un moment dat a avut chiar un acces de râs alături de fiica ei. Având însă în vedere că trecuseră mai bine de trei ore de când erau audiaţi, inculpaţii, atitudinea ei este de înţeles. Procesul s-a derulat într-una din sălile Palatului Justiţiei, fiind singurul pe rol.

La termenul de ieri s-a vorbit mult despre felul în care se făceau achiziţiile. S-a vorbit despre o licitaţie din august 2007, care a fost contestată, şi pentru care s-a obţinut „dezlegare” chiar cu trei zile înainte de sfârşitul anului, atunci făcându-se o majorare a preţurilor de achiziţii de la 3,66 la 5,54 de lei.

Fostul consilier juridic al instituţiei care trebuie să apere drepturile copiilor, Iulian Mitincu, a spus că pe toate actele care-i treceau în mână el scria: „Da, în conformitate cu prevederile legale”.

„De ce?” l-a întrebat procurorul. „Exact din acelaşi motiv pe care l-a avut şi Băsescu”, a spus avocatul inculpatului, amintind practic de celebra rezoluţie a preşedintelui României, în cazul „băieţilor deştepţi”.

Important este că, la termenul care tocmai a trecut, inculpaţii au fost audiaţi, iar în ianuarie se va trece la audierea primilor 10 martori din acest dosar.

Opt inculpaţi

În dosarul Anticorupţiei sunt 8 inculpaţi care, în calitatea pe care au avut-o în cadrul Protecţiei Copilului, au comis o serie de infracţiuni: abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, neglijenţă în serviciu, etc.

Cei 8 inculpaţi sunt: Marinela Dobrea, Raluca Dobrea, Alina Radu, Lenuţa Bălan, Adrian Serghe, Sandor Borsos, Iulian Mitincu şi Carmen Ambrinoc.

Citit 1704 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.