A primit 8 ani pentru omor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Magistraţii au ţinut seamă că asasinul a fost provocat *

Cazul de la Crăieşti, când Iordache Frunză l-a ucis în bătaie pe amantul nevestei lui, a primit o primă decizie din partea Tribunalului – 8 ani de închisoare, reţinându-i-se inculpatului scuza provocării.

În plus, Frunză este obligat să achite 1.500 de lei, daune materiale către cea care a rămas în urma victimei, dar şi alte 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa a fost păstrată şi de Curtea de Apel, acolo unde a fost atacată de Iordache Frunză.

Povestea a fost îndelung mediatizată atunci când s-a petrecut – în noiembrie 2009. La Crăieşti, cuplul Frunză – Aftinia şi Iordache -  legase relaţii amoroase, respectiv de prietenie cu victima – Georgel Buhoci, zis Bulgaru. De legătura extraconjugală a Aftiniei ştia tot satul, dar şi soţul ei, care le-a spus amândurora să înceteze.

Potrivit rechizitoriului Parchetului, la băutură, pe care toţi trei o consumau din belşug, ieşeau scântei. Nu puţine au fost zilele în care Aftinia mânca bătaie de la bărbatul ei, nici amantul nescăpând de furia soţului înşelat. Culmea este că Bulgaru continua să-i viziteze, iar ei să-l primească.

Pe 9 noiembrie, cei trei au început cu alcoolul încă de dimineaţă şi au continuat până la momentul crimei. De altfel, victima avea o alcoolemie de 3,10 atunci când i s-a făcut necropsia.

Bănuind că Bulgaru intenţiona să întreţină relaţii intime cu nevasta lui, Frunză i-a cerut să plece. Bărbatul a refuzat şi au început să se bată. Simţind că adversarul lui este mai puternic, Frunză a pus mâna pe o bâtă şi a început să-l lovească pe Bulgaru peste tot corpul, până ce omul a căzut. L-a lăsat în curte şi a plecat să doarmă, a doua zi Aftinia fiind cea care a găsit trupul lui Bulgaru.

De remarcat este faptul că în timpul cercetărilor penale, soţii Frunză au încercat să-i ducă pe o pistă greşită pe anchetatori, aruncând vina omorului pe fiul lor, Ionel.

Citit 540 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.