Tecucean în atenţia FBI-ului

Tecucean în atenţia FBI-ului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gigi Tudor, la cei 23 de ani ai lui, a primit 1 an şi 2 luni de închisoare pentru mai multe capete de acuzare: acces fără drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice şi şantaj.

Dincolo de limitele acestui caz, rămâne deschisă o problemă legată de internet şi de libertatea pe care o avem cu toţii în acest spaţiu. O libertate care, prost gestionată, poate duce şi la situaţii ca aceea din acest dosar.

Omul, prin intermediul unui prieten, a ajuns în posesia a nu mai puţin de 200 de ID-uri cu tot cu parole. Asta se întâmpla în vara acestui an. Aşa că Gigi a navigat nestingherit printre secretele acestora.

Numai că ideea şantajului i-a venit în momentul în care a intrat în mailul unei americance. Tânărul a realizat că femeia avea o relaţie cu o alta, vizionând filmuţele, dar şi pozele aflate în poşta electronică. Faptul că aceasta mai avea şi o afacere l-a făcut pe Gigi să creadă că va putea trăi regeşte.

Este adevărat că din dosar reiese că inculpatul ar avea o situaţie destul de grea: doi copii în întreţinere, un frate cu handicap al cărui asistent era. Însă toate aceste date nu i-au făcut pe magistraţi să uite de şantaj.

„Trebuie să plăteşti!”

Ca să fie sigur că-şi va atinge scopul, Tudor i-a trimis mailul undeva în Chicago, Illinois, la prietena victimei, ameninţând că, dacă nu va primi 4.000 de dolari, va pune pe youtoube filmuleţele „cu un comportament sexual explicit”, dar le va trimite şi tuturor prietenilor din listele lor.

„Trebuie să plăteşti… Mă întreb ce ar spune prietenii tăi, unchiul, mătuşa, dacă ar vedea ce conversaţii ai”, spune într-un mail Gigi. Culmea este că, de la bun început, americanca vizată de Tudor i-a scris că nu va plăti nimic şi că deja a luat legătura cu FBI-ul. Pentru ca ulterior să revină la sentimente mai bune: „Aş putea pierde o afacere profitabilă”, îi scria ea şantajistului.

De altfel, în rechizitoriu se arată că femeia deja colabora cu instituţia mai sus amintită, însă tecuceanului nostru nici prin minte nu i-a trecut că se va ajunge la reţinerea lui.

Cert este că americancele s-au constituit părţi civile în procesul care acum se află în cale de atac la Tribunal. Ele cer 2.440 de dolari, 2.225 de dolari, respectiv 215 dolari, bani pe care i-ar fi trimis condamnatului în iulie 2010.

Cât despre Gigi, el a fost arestat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, la sesizarea făcută de cei de la FBI. De cazul său s-au ocupat procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) structura centrală, după care judecata s-a făcut la Galaţi, unde a primit 1 an şi 2 luni, decizie care deja este atacată.

Citit 882 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.