Jumătate dintre căsătorii eşuează

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din datele puse la dispoziţie de Direcţia Judeţeană de Statistică, după raportarea numărului total de căsătorii la cel al divorţurilor, putem observa că peste jumătate dintre mariaje eşuează. La 1.130 de căsătorii, câte s-au înregistrat în primele şapte luni ale anului, avem 752 de divorţuri.

În primele trei luni ale anului, căsătoriile au urmat un ritm descendent, în vreme ce în următoarele patru luni au luat un curs crescător . Astfel, în  ianuarie, februarie şi martie au fost 121, 101 şi, respectiv, 75 de căsătorii, iar în aprilie, mai, iunie şi iulie s-au înregistrat 112, 182, 201 şi, respectiv, 388 de oficieri. Încheierea căsătoriilor în lunile de vară se dovedeşte a fi mult mai prielnică decât în cele friguroase.

Numărul gălăţenilor care şi-au dat seama că nu se potrivesc cu partenerul de viaţă şi au cerut să divorţeze se păstreză relativ constant în primele şapte luni ale anului în curs. În ianuarie, s-au despărţit doar 56 de familii. Februarie a fost luna cu cele mai multe divorţuri din acest an - 148. Pentru martie, aprilie, mai, iunie şi iulie, rata divorţurilor s-a menţinut constantă, în jur de 100 de familii destrămându-se lunar.

Citit 967 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.