În comuna Ghidigeni, numărul INFRACȚIUNILOR creşte alarmant. Poliţia ridică din umeri

În comuna Ghidigeni, numărul INFRACȚIUNILOR creşte alarmant. Poliţia ridică din umeri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

"Raportat la ce se întâmpla în comuna Ghidigeni acum 10-15 ani, când aproape că nu aveam infracţiuni, sau totul se rezuma la mici furturi şi certuri între vecini, astăzi avem un fenomen de amploare, o creştere alarmantă a numărului tâlhăriilor, bătăilor, ba chiar şi al victimelor", a început viceprimarul comunei, Aurel Pîrvu, discuţia cu reporterii "Vieţii libere". 

Pe primarul Eugen Tăbăcaru nu am reuşit să îl găsim la primăria din satul Ghidigeni, dat fiind că tocmai ce plecase la Prefectura judeţului Galaţi pentru a depune un memoriu în acest sens. "Am depus memoriu scris, la care am primit în primă fază un răspuns de la inspectorul şef. Acum, aşteptăm să vedem ce măsuri se pot lua la nivel local pentru remedierea acestei crize a infracţionalităţii", ne-a explicat, telefonic, primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru. 

Colaborarea cu şeful de post, mărul discordiei

Din spusele primarului şi viceprimarului comunei, discuţiile cu şeful de post nu duc nicăieri, dat fiind că acesta refuză participarea la şedinţele de consiliu local, dar şi la discuţiile cu edilii. "Noi am încercat mereu să îl aducem la discuţii, însă ne lovim de refuzuri. I-am şi spus - domnule, vino când ai dumneata timp. Dar nu se rezolvă nimic", ne-a mai spus viceprimarul Aurel Pîrvu.

Aparent, scandalul a escaladat în urma unui accident de la finalul lunii august, soldat şi cu victime. "În urmă cu două, trei săptămâni, un tânăr dintr-o familie de romi a fost bătut de o familie rivală, ca să le spunem aşa. S-a dus acasă, a sunat la poliţie, dar investigaţia nu a dus nicăieri. Deşi, din câte spun primii loviţi, tânărul a fost ameninţat cu bâte, cu toporul, i-a fost lovită maşina. Poliţia nu a găsit nimic, însă. Din cele auzite de la oameni, ăştia la care a mers poliţia aveau toate bâtele ascunse după gard, dar tuturor le e frică să spună ceva. Când au venit ăştia în sat, poate de teamă, poate din răzbunare, cine ştie, cel care fusese bătut anterior a ieşit cu maşina de pe asfalt şi a intrat în ei. Pe primul pe care l-a lovit, l-a izbit de gard şi l-a şi omorât. Probabil, când a realizat că s-a terminat asfaltul, a tras iar de volan şi a lovit o gravidă. Apoi a mai lovit unul. Şi uite aşa a fost un accident foarte grav la noi în comună. Dar oare nu putea fi evitat de când s-a făcut prima plângere la poliţie?", ne-a mai explicat viceprimarul. 

"Există o lipsă de colaborare la nivel instituţional. Şeful de post are doar o relaţie de colaborare cu primăria, nu depinde de noi, pentru noi lucrează doar serviciul de poliţie locală al comunei. Regulamentele sunt tergiversate, dosarele sunt lăsate nesoluţionate. Ce putem face noi, dacă lucrurile nu se rezolvă la timp? Suntem o comună cu mulţi cetăţeni de etnie romă, pe alocuri scandalagii. Sunt şi oameni buni, nu zic nu, dar sunt şi mulţi puşi pe bătaie, mereu. De asta am şi mers la Prefectură, să caut soluţii. Ceva trebuie să se schimbe. Am trimis cereri şi memorii şi la Ministerul de Interne, cu semnătura tuturor consilierilor locali. Înainte am avut o colaborare foarte bună cu fostul şef de post, acum de ce să nu putem lucra la fel?", ne-a mai spus şi Eugen Tăbăcaru, primarul comunei.

Citit 5380 ori Ultima modificare Marți, 13 Septembrie 2016 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.