Avocaţii din Baroul Galaţi se pregătesc de alegeri

Avocaţii din Baroul Galaţi se pregătesc de alegeri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avocaţii se pregătesc de alegerea decanului, iar din această perspectivă, unul dintre ei şi-a lansat deja intenţia de a ocupa acest fotoliu. Gabriel Guriţă este primul care a împărţit ieri pliante printre colegii săi de Barou, anunţându-şi astfel public candidatura. Asta şi în condiţiile în care zvonurile dau mult mai multe nume de avocaţi care ar intenţiona să candideze pentru postul de şef al apărătorilor.

Actualul decan al Baroului, Mircea Breahnă a refuzat să spună dacă va candida sau nu pentru încă un mandat. Răspunsul său dat de fiecare la întrebarea dacă se va înscrie în cursă este: „încă nu m-am hotărât”. Nu trebuie uitat că Breahnă se află deja în executarea celui de-al doilea mandat, în condiţiile în care legea permite doar două. Acesta ne-a spus în vara acestui an că potrivit interpretărilor ar mai avea dreptul să candideze. Alegerile sunt programate pentru 19 noiembrie, asta după ce au fost amânate de două ori din cauza lipsei cvorumului. În barou sunt peste 400 de avocaţi, iar pentru a fi îndeplinit cvorumul ar trebui să fie prezenţi jumătate plus unu dintre apărători. Cât despre gestul colegului său mai tânăr, Mircea Breahnă a ţinut să precizeze ieri că este unul cât se poate de democratic şi elegant. El a adăugat că speră ca de această dată adunarea generală să se desfăşoare, mizând pe faptul că ai săi colegi vor fi prezenţi pentru a se asigura cvorumul necesar desfăşurării acesteia. Şi candidatul la fotoliul de decan, Gabriel Guriţă, le-a transmis colegilor săi „să-şi folosească dreptul de a alege”.

Rămâne de văzut însă dacă sâmbătă, avocaţii vor putea ajunge la un consens pentru a-şi numi atât decanul, cât şi pe membrii Consiliului Baroului, şi pe cei din Comisia de Disciplină, din Comisia de Cenzori la Barou şi la Casa de Asigurări a Avocaţilor. Alegerile se vor desfăşura sâmbătă începând cu ora 10.00, la Universitatea Danubius.

Citit 1696 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2011 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.