UPDATE: Instanța a dispus declanșarea procedurii falimentului în cazul Apaterm!

UPDATE: Instanța a dispus declanșarea procedurii falimentului în cazul Apaterm!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Galaţi nu a confirmat planul de reorganizare al Apaterm şi a schimbat administratorul judiciar cu un lichidator, semn clar al declanșării procedurii falimentului. Conform deciziei Tribunalului, în cazul Apatermului începe „procedura simplificată a falimentului”. Chiar dacă mai există o cale de atac, hotărârea este definitivă şi executorie. Practic, astăzi, judecătorul care are pe masa de lucru „dosarul călduri” nu a confirmat planul de reorganizare al societăţii de distribuţie a apei calde şi a căldurii. De asemenea, magistratul a dispus numirea lichidatorului Insolv, Corina Curutz cu o retribuţie lunară de 1.200 de lei. Judecătorul a impus dispus dizolvarea „debitoarei” Apaterm, fixând data de 15 decembrie ca termen de predare către lichidator „a actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii”.

UPDATE 14:48

„Instanţa a desemnat în calitate de lichidator judiciar pe CC Insolv SPRl Constanţa, filiala Galaţi, cu o retribuţie lunară de 1.200 de lei pe toată perioada pe care va îndeplini atribuţiile prevăzute de articolul 25 din Legea 85/2006, privind procedura insolvenţei şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului”, se arată într-un comunicat transmis marţi de către Tribunal. Judecătorul a fixat data de 15 decembrie ca „termen maxim de predare a gestiunii către lichidator „a actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii”. De asemenea, magistratul care are pe masa de lucru „dosarul căldurii” a dispus ca în zece zile de la pronunţarea acestei hotărâri, Apaterm să predea lichidatorului tabelul definitiv al creanţelor şi „a listei creanţelor născute în cursul procedurii şi notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă”.

28 decembrie 2011 şi 26 ianuarie 2012 sunt termene date pentru depunerea cererilor de creanţe şi a verificării acestora, iar pe 24 februarie 2012 se va afişa tabelul definitiv al datoriilor, după care pe 28 februarie 2012 va fi adunarea creditorilor.

În încheierea comunicatului de presă transmis de Tribunal se arată că: „în temeiul articolului 113 din Legea privind procedura insolvenţei, instanţa a dispus sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare”. În planul de reorganizare apare şi faptul că o evaluare a bunurilor Apaterm a fost făcută, stabilindu-se că acestea ar valora 7.247.291 de lei.

 

Citit 4467 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2011 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.