Soarta Apaterm în mâna a trei magistraţi

Soarta Apaterm în mâna a trei magistraţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce magistraţii Tribunalului au declarat falimentul Apaterm, societatea de distribuţie a apei calde şi a căldurii a declarat recurs împotriva deciziei, acesta înregistrându-se pe 30 noiembrie la Curtea de Apel. Porivit portalului acestei instanţe, calea de atac a societăţii se va judeca pe 7 decembrie.

Reamintim că pe 15 noiembrie, Tribunalul a spus că Apaterm nu are un plan de reorganizare viabil, dar şi că lipsa societăţii Electrocentrale din tabelul achitării cu prioritate a datoriilor a fost o bilă neagră, taxată de judecători. Asta pentru că termocentrala reprezenta creditorul care avea cea mai mare datorie de recuperat şi trebuia să fie luat în seamă atunci când nu a votat planul de reorganizare. Tot prin decizie a fost desemnat şi lichidatorul judiciar Insol Constanţa, filiala Galaţi, care urmează a înlocui administratorul judiciar RomInsolv.

Reamintim că Insol Constanţa, condusă de Corina Curutz, este firma agreată de Electrocentrale, lucru recunoscut de termocentrală în acţiunile pe care le-a făcut în instanţă. Dacă la Curte lucrurile vor rămâne aşa cum le-a stabilit Tribunalul, atunci Insol va deveni prin hotărârea a două instanţe firma care se va ocupa de falimentul Apaterm, lucru care implică şi preluarea cele aproape 1.000 de procese pe care societatea de distribuţie a apei calde şi a căldurii le are în instanţă cu asociaţiile datornice.

 

Citit 2689 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2011 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.