Justiţia i-a mai dat două luni de relaxare Marinelei Dobrea

Justiţia i-a mai dat două luni de relaxare Marinelei Dobrea
Marinela Dobrea, într-un conflict cu jurnaliștii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Magistraţii îi caută pe ultimii martori din dosarul de corupţie al Marinelei Dobrea * Asta  le-a adus inculpaţilor încă o perioadă de linişte *

Marinela Dobrea, fosta directoare a Direcției de Protecţie a Copilului, dar şi ceilalţi inculpaţi acuzaţi alături de ea într-un dosar de corupţie pot sta liniştiţi până pe 11 ianuarie 2012 şi asta pentru că lipsa martorilor a făcut să nu se întâmple nimic la termenul de ieri.

Magistratul a anunţat că acordă acest ultim termen de judecată deoarece procurorul gălăţean al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar şi avocaţii inculpaţilor au insistat în audierea ultimilor martori. Reamintim că în luna octombrie a acestui an s-a cerut aducerea lor de către poliţişti. Ieri oamenii legii au venit în sala de judecată cu precizări din partea rudelor celor căutaţi. Unii martori au divorţat şi s-au dus în lume, nelăsând nicio adresă, alţii au plecat pur şi simplu de acasă fără ca cineva să ştie unde stau.

Abuz în serviciu, neglijenţă, spălare de bani şi falsuri

În acest dosar alături de Marinela Dobrea sunt trimişi în judecată fiica ei, Raluca Dobrea, precum şi Alina Ştefania Radu, Lenuţa Bălan, Adrian Serghe, Sandor Borsos, Caranfil Mitincu şi Carmen Ambrinoc. Inculpaţii, aflaţi în libertate, sunt acuzaţi fie de abuz în serviciu, fie de neglijenţă în serviciu, fie de spălare de bani şi de fals.

Infracţiunile sunt prezentate de procurorii DNA ca fiind comise în vremea în care aceştia se aflau ori la cârma Protecţiei Copilului, ori conduceau diverse servicii din cadrul acestei instituţii, ori gestionau diverse firme care au intrat în relaţii comerciale cu instituţia publică, unul singur fiind fost angajat al Administraţiei Finanţelor Publice Galaţi.

Au închis ochii şi azi sunt pe banca acuzaţilor

Foştii angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) sunt acuzaţi că au închis ochii atunci când Marinela Dobrea a dispus din poziţia în care se afla achiziţionarea de încălţăminte şi cazarmament pentru copii, la valori exorbitante, care au dus venituri importante către anumite firme.

Procurorii o mai acuză pe fosta şefă că ar fi favorizat anumite societăţi atunci când a desfăşurat procedura de achiziţii publice pentru servicii de întreţinere, curăţenie şi pază. De asemenea, ca fost director al instituţiei, Marinelei Dobrea i se mai reproşează că ar fi făcut nişte cursuri cu angajaţi ai instituţiei în cadrul unor proiecte, dar că nu ar fi decontat, aşa cum a scris în acte, transport şi nu numai. Totul a dus, arată anchetatorii, la un prejudiciu de 691.362,32 de lei.

Procesul are un an şi şapte luni

Reamintim şi faptul că fosta directoare a plecat din instituţie în urma unui scandal monstru în care au fost angrenate instituţiile statului. Inspecţia Socială a făcut controale care au arătat dezastrul din instituţie, acestora li s-au alăturat cele de la centru care au punctat lucrurile rele care se petrecea de multă în vreme aici : mâncarea proastă, dezastru din căminele pentru tineri şi copii, etc.

Mai amintim şi de reclamaţia făcută pe un post naţional al unei foste salariate care a acuzat-o pe directoarea Dobrea de faptul că angajările le condiţiona de bani. Realitatea este că peste acest scandal au trecut trei ani, procesul a împlinit un an şi şapte luni, ieri primind ca termen luna ianuarie 2012. Rezultatul acestui dosar este important pentru toţi cei care au avut de suferit de pe urma acţiunilor acestor oameni care au condus destinele unei instituţii ce avea în grijă aproape 2.000 de asistaţi.

Citit 3756 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2011 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.