Dosarul Cordunenilor: Taxă de 1.000 de euro pentru că i-a folosit numele

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Celebri în Iaşi, dar şi în lume, pentru felul în care acţionează, eliberaţi anul trecut în martie de către magistraţii Curţii de Apel Cluj, cei din „Clanul Cordunenilor” au un dosar şi la Galaţi.

Jafuri, tâlhării, omoruri, taxă de protecţie, trafic de persoane, de droguri, de arme sunt acuzaţii care li s-au adus de-a lungul timpului, însă la Galaţi există doar un dosar, de şantaj, care a trecut deja prin două instanţe, astăzi (6 ianuarie) urmând să aibă termen la Curtea de Apel. Dosarul a fost strămutat de la Iaşi la Galaţi în 2005. Procurorii arată că, în 2004, Adrian Corduneanu şi Iulian Bogdan, rudă a primului, au folosit violenţa pentru a le determina pe victimele lor să le dea bani.

Corduneanu s-a arătat extrem de deranjat de un individ, Costel Corduneanu, care se dădea drept frate al lui. Supărat că s-a folosit de numele Cordunenilor, Adrian i-a cerut acestuia 1.000 de euro. Cel de-al doilea şantajat a luat 8.000 de euro cu camătă. I-a plătit, achitând şi „dobânda” de 2.000 de euro, după care a primit un telefon că are de dat 17.500 de euro. Judecătoria Galaţi l-a condamnat pe Adrian Corduneanu la doi ani şi opt luni închisoare, iar pe Iulian Bogdan la doi ani de puşcărie. Tribunalul le-a respins apelul, iar acum cei doi s-au adresat Curţii de Apel.

Citit 1967 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2012 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.