Fraude cu telefonul făcute cu ajutorul unor deţinuţi de la Galaţi

Fraude cu telefonul făcute cu ajutorul unor deţinuţi de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maria F. de 60 ani, din Reşiţa, a sunat pe 9 februarie la un post local de radio pentru a povesti că a fost contactată telefonic de către o persoană necunoscută, care a anunţat-o că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 30.000 euro. Pentru a intra în posesia premiului, femeia a trebuit să expedieze suma de 1.200 lei, taxă de partipare, prin mandat poştal on-line, pe numele Petruţa N., la un oficiu poştal de pe raza municipiului Galaţi.

În urma apelului telefonic, redactorul emisiunii a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi. În temeiul sesizării s-a format o echipă operativă din poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor care, i-au prins pe Ionuţ N., de 28 ani, Petruţa N., de 23 ani, şi Florin V., de 22, toţi din Galaţi, în timp ce se pregăteau să ridice suma de 1.200 lei, de la un oficiu poştal de pe raza municipiului Galaţi.

Cei trei au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Galaţi, iar în urma audierilor s-a stabilit că Florin V., de 22 ani, împreună cu persoane încarcerate în Penitenciarul Galaţi, au indus în eroare diferite persoane din ţară, prin apelare telefonică sau prin expediere de sms-uri, cu privire la câştigarea de diverse premii în bani sau în obiecte. Pentru a intra în posesie, aşa zişii câştigători urmau să plătească o taxă prin mandate poştale on-line.

Ulterior, Florin V. convingea diverse persoane interpuse, în schimbul unor sume de bani modice, să se prezinte la oficiile poştale şi să ridice sumele expediate de părţile vătămate. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu cei de la Penitenciarul de maximă Siguranţă Galaţi, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea tuturor persoanelor implicate.

Citit 3752 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2012 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.