Şantaj cu prescripţie în dosarul Cordunenilor

Şantaj cu prescripţie în dosarul Cordunenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clanul Cordunenilor din Iaşi „a suferit” o încetare a procesului penal din cauza prescripţiei în ceea ce priveşte o faptă de şantaj din cele două care s-au judecat la Galaţi. Comise în 2004 de către doi dintre membrii temutei grupări, cele două infracţiuni de şantaj s-au transformat într-un dosar penal strămutat la Galaţi în 2005.

Acesta a fost finalizat abia la începutul acestei luni, când magistraţii au văzut că pentru una dintre infracţiuni a intervenit prescripţia, încetând astfel procesul. În urbea noastră, finalul faptelor lui Adrian Corduneanu şi Bogdan Iulian Cătălin a fost semnat de judecătorii Curţii de Apel, după ce dosarul a trecut pe la Judecătorie şi Tribunal de câte două ori. Reamintim că în urmă cu mai bine de şapte ani, în Iaşi, Adrian Corduneanu şi Iulian Bogdan, rudă a primului, au folosit violenţa pentru a le determina pe victimele lor să le dea bani.

În primul caz, Corduneanu s-a arătat extrem de deranjat de un individ, Costel Corduneanu, care se dădea drept fratele  lui. Supărat că a îndrăznit să se folosească de numele temutului clan, Adrian i-a cerut acestuia 1.000 de euro pentru „deranjul” pe care i l-a făcut individul, obligându-l să-l caute.

Pentru această primă faptă a intervenit prescripţia. Cel de-al doilea şantajat a luat 8.000 de euro cu camătă. I-a plătit, achitând şi „dobânda” de 2.000 de euro, după care a primit un telefon că are de dat 17.500 de euro, „pentru că atât s-a făcut”. Pentru această ultimă faptă, judecătorii au redus pedeapsa de la doi ani şi patru luni la un an şi şapte luni. Reamintim că Adrian Corduneanu este arestat spre deosebire de Iulian Bogdan, care a fost eliberat în martie 2011 la Baia Mare împreună cu întregul lot. În septembrie 2011, Adrian Corduneanu a încălcat condiţiile impuse de magistraţi şi a ajuns din nou după gratii, ca şi fratele său Costel.

 

Citit 3147 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.