La Barou va veni softul pentru oficii

La Barou va veni softul pentru oficii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După toate evenimentele şi scandalurile din ultimul timp, şedinţa de ieri a Consiliului Baroului s-a dorit a fi una în care să se stabilească atribuţii pentru fiecare dintre consilieri, dar mai ales să lămurească problemele cu care s-au confruntat cei peste 400 de avocaţi. Decanul Ion Popa ne-a făcut cunoscut faptul că se va face audit atât la Barou, cât şi la Casa de Pensii de către un expert contabil.

„Noi am stabilit obiectivele auditului, rămâne să ia act de acestea şi expertul contabilul pentru că aşa este legal, iar plata o va face Baroul”, ne-a declarat decanul. Auditul a fost o solicitare comună a celor două instituţii venită pe fondul scandalului banilor care a izbucnit înainte de alegerile de la Barou.

Un alt subiect atins în şedinţă a fost cel al softului menit să împartă aleatoriu oficiile, eliminându-se astfel orice suspiciune. Se pare că va fi achiziţionat de la Constanţa.

„Am înţeles că ar fi unul dintre cele mai bune softuri, suma ar fi de 790 de euro, aşteptăm să vină cel care l-a creat şi-l vom achiziţiona, urmând ca în cel mai scurt timp să-l şi implementăm. Cât despre cel vechi, am înţeles că este de la Brăila, că este unul foarte greoi, că nu s-a implementat niciodată, dar nici nu s-a plătit chirie pentru el. Oricum, dorim să rezolvăm cât mai repede această problemă”, a punctat avocatul Ion Popa.

Cât despre plata oficiilor, acesta ne-a declarat că în ultimele două zile s-au achitat cele de la Judecătorie, care ar fi şi cele mai multe, mai rămânând cele de la Curtea de Apel, mult mai puţine. „Vom încerca o discuţie şi cu conducerea Curţii de Apel pentru a ne înlesni întocmirea acelor referate necesare achitării oficiilor. Sperăm să avem parte de bunăvoinţa instanţei superiore care să discute în acest sens cu cele din raza sa de competenţă, e vorba aici de Brăila şi Vrancea”, a mai spus decanul.

Referatele sunt cuprinse în protocolul dintre Ministerul Justiţiei şi Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR). Odată semnat de un judecător, referatul atestă faptul că un avocat a intrat într-un anume dosar la un anume termen şi că i se cuvin nişte sume de bani pentru serviciul acordat. Acest lucru nu a fost cunoscut de o parte a apărătorilor care acum trebuie să-şi facă timp pentru a merge pe urmele dosarelor în care au pledat pentru a le fi semnate acele referate.

Citit 1522 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.