Dacă s-ar ocupa schema, unii angajaţi ai Tribunalului ar rămâne fără birouri

Dacă s-ar ocupa schema, unii angajaţi ai Tribunalului ar rămâne fără birouri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În bilanţul Tribunalului s-a adus în discuţie şi lipsa spaţiului pentru personal, dar şi pentru dosarele care de la an la în se înregistrează într-un număr din ce în ce mai mare. Se recunoaşte practic faptul că s-a ajuns în situaţia în care magistraţii stau câte trei – patru într-un birou, iar grefierii, câte patru – cinci într-o încăpere.

Comparativ, conducerea a dat ca exemplu situaţia de la începuturile Palatului Justiţiei, când judecătorii erau câte doi într-un birou, iar grefierii câte trei. „În condiţiile actuale, dacă s-ar ocupa schema, o parte a personalului ar rămâne fără birou”, se arată în bilanţul Tribunalului.

Deşi există zone destinate arhivelor pentru fiecare instanţă în parte, pentru registraturi sau birouri destinate relaţiilor cu publicul sau cu presa se arată că este din ce în ce mai greu să se facă faţă afluxului masiv de dosare. „Precizăm că spaţiile pentru arhive au devenit neîncăpătoare atât la Tribunalul Galaţi cât şi Judecătoria Galaţi din cauza creşterii impresionante a numărului de cauze la aceste instanţe în ultimii doi – trei”, se arată în bilanţ.

Citit 1278 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2012 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.