Mandate reînnoite în „Fabrica de ţigări”

Mandate reînnoite în „Fabrica de ţigări”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În dosarul „Fabricii de ţigării” de la Tirighina, magistraţii Tribunalului le-au menţinut, zilele trecute, măsura arestării lui Remus Pungan, Lucian Beldiman, Vasile Carp, Eugen Ciobotaru, Cornel şi Ionuţ Uşurelu. Dosarul se află în plină cercetare la procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Cei cinci au declarat deja recurs împotriva măsurii arestării luate împotriva lor.

Anul trecut, în decembrie, cei de la DIICOT au descins în 20 de locaţii, unde au făcut percheziţii. Fabrica de ţigări a fost găsită în două hale aparţinând societăţii lui Ciobotaru, aflată în zona Complexului Tirighina. Eugen Ciobotaru le-a spus magistraţilor că halele i-au fost închiriate lui Lucian Beldiman, care s-a prezentat ca fiind Adrian Pavelescu. El a susţinut tot timpul că prin contract nu avea voie, nici el şi nici angajaţii lui, să intre în acele hale, dorind să acrediteze ideea că nu a ştiut ce se petrece sub acoperişul halelor, acolo unde procurorii au găsit o linie industrială de fabricat şi de ambalat ţigări, tutun vrac, role de hârtie pentru ţigarete, baxuri de ţigări goale, timbre acciză contrafăcute, etc.

Procurorii au spus şi ei în instanţă că pachetele cu tutun erau vândute prin chioşcul care se afla în curtea societăţii, chiar de către sora lui Ciobotaru. Avocaţii au susţinut că procurorii nu ar fi prezentat dovezi că acele pachete de ţigări care se făceau şi se ambalau în fabrica ilegală erau transportate şi vândute undeva. Asta cu atât mai mult cu cât cinci luni de zile au avut camere montate chiar pe stâlpul de iluminat din faţa porţilor societăţii. Tot ei au mai arătat că linia industrială despre care vorbeşte DIICOT-ul era mai tot timpul în reparaţie, iar procurorii au punctat şi ei că linia era „recuperată” numai de electricianul societăţii lui Ciobotaru, pentru un „ciubuc”, acreditând ideea că patronul nu ar fi ştiut ce fac angajaţii lui.

Citit 3985 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.