UPDATE Fost prim procuror de Galaţi, trimis în judecată de către DNA

UPDATE Fost prim procuror de Galaţi, trimis în judecată de către DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 17.45 - Fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Costache Caloenescu Roşca, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii. Alături de el are calitatea de inculpată şi fosta sa soţie, Gabriela Caloenescu Roşca, pentru fals în declaraţii.

Potrivit procurorilor gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Roşca a primit mită 138.000 de lei de la un denunţător, ca să-l ajute în „rezolvarea” unui dosar penal. Mita ar fi fost primită şi mascată cu ocazia vânzării unui apartament, al cărui preţ real a fost de 162.000 de lei, deşi în declaraţia de avere apare suma de 300.000 de lei.

Procurorii au mai reţinut că apartamentul a fost cumpărat de soţii Costache de la Primăria Galaţi în martie 2008, declarând în fals că nu au proprietăţi, deşi aveau două apartamente în Râmnicu Sărat. Apartamentul din Galaţi a fost vândut de Caloenescu Roşca în octombrie 2008. Locuinţa, situată în blocul V3B,  îi fusese iniţial dată în chirie de către Primărie.

V-urile sunt celebrele blocuri despre care s-a vehiculat mereu că ar fi fost date de mediul politic unor persoane care lucrau în Poliţie, Parchet, Palatul Justiţiei şi nu numai. Tot legat de urbea nostră, numele lui Roşca a fost vehiculat şi în „afacerea Aviasan”, unde a avut şi o plângere penală soluţionată cu NUP. Ca urmare a trimiterii în judecată, Consiliul Superior al Magistraturii a decis pe 26 aprilie 2012 suspendarea lui Roşca din funcţia de procuror.


Costache Caloenescu Roşca, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi în perioada 2007-2008, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii de către DNA, au informat surse judiciare. Procurorii anticorupţie susţin că Roşca ar fi luat mită 1,4 miliarde de lei vechi, promiţând că va interveni pentru rezolvarea unui dosar.

În acest moment, Roşca este procuror la Parchetul de pe lângă judecătoria Pogoanele din judeţul Buzău. Numele acestui procuror a fost vehiculat şi în afacerea Aviasan.

 

Citit 5440 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2012 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.