Apărare cu de-a sila!

Apărare cu de-a sila!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lovitură de teatru într-o evaziune fiscală judecată la Tribunalul Galaţi. Un inculpat aflat în boxă a negat că ar fi încheiat vreun contract de asistenţă cu avocatul care-şi delegase un coleg să-l apere. Ridicolul situaţiei a fost reliefat cu atât mai mult cu cât apărătorul, angajat cu adevărat de familia celui în cauză, se afla în sală şi s-a văzut nevoit să nu-şi însuşească o expertiză cerută de celălat avocat. Cel mai supărat de acestă situaţie s-a arătat judecătorul, cu atât mai mult cu cât, la termenul trecut, apărtorul se prezentase în sală, dar a spus că a fost angajat de fratele inculpatului arestat, care are doar calitatea de martor. "Nu ne jucăm de-a delegaţia", a punctat acesta.

Gravitatea situaţiei vine şi în contextul în care inculpatul le-a spus mereu magistraţilor că nu are nimic de-a face cu această firmă şi că fratele lui, cu care seamănă izbitor, a fost cel care s-a ocupat de toate afacerile, mergând peste tot în ţară. De-a lungul timpului, martorii au susţinut acelaşi lucru, întărit chiar şi de fratele ajuns în instanţă luna trecută. Acesta a recunoscut indirect că cel aflat în boxă nu s-a ocupat de afaceri, dar a spus că nu dă nicio declaraţie, prevalându-se atât de dreptul de a tăcea, cât şi că inculpatul îi este frate, iar legea spune că într-un asemenea caz nu este obligat să depună mărturie.

Situaţia s-a înregistrat în dosarul Stăneştilor, acuzaţi de evaziune fiscală, dar Duca este cercetat şi arestat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) într-un alt caz, nu în acesta.

Citit 1742 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2012 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.