Bucureştiul loveşte Galaţiul: Lichidarea Apaterm, anulată de judecători

Bucureştiul loveşte Galaţiul: Lichidarea Apaterm, anulată de judecători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apaterm Galaţi a fost readusă la viaţă de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, care au desfiinţat în totalitate decizia de faliment dată de Tribunal pe 15 noiembrie 2011 * Bizar, instanţa a decis că Apaterm nu are nicio datorie către Electrocentrale!


La mai bine de un an de zile de la pronunţarea falimentului Apaterm Galaţi, magistraţii au dat undă verde planului de reorganizare a societăţii de furnizare a agentului termic. Nu trebuie uitat însă că Electrocentrale a fost ignorată complet în acest plan, deşi datoriile cele mai mare erau către această societate.
Practic, conform deciziei de reorganizare, CET-ul este scos din joc la plata datoriilor şi are de luat ZERO lei, iar hotărârea judecătorilor nu mai are cale de atac. Desfiinţată în totalitate, sentinţa îl scoate din joc şi pe lichidator, care, după cum "Viaţa liberă" a scris deja, a încasat un onorariu bun din banii care veneau de la asociaţii către Apaterm.
Firesc, dosarul căldurii Galaţiului se va întoarce în urbea noastră, la Tribunal, unde dată fiind sentinţa din 15 noiembrie 2011, există o mare probabilitate de schimbare a judecătorului care s-a pronunţat şi a decis intrarea Apaterm în faliment. Măsurile ulterioare sunt uşor de anticipat. Banii datoraţi celor care s-au înscris la „masa recuperărilor” trebuie achitaţi în rate trimestriale, neplata putând să aducă Apaterm din nou în faliment.

Adriana Stratulat, administratorul special al societăţii, ne-a confirmat că, la acest moment, firma se află în reorganizare. Luni, va avea loc o întâlnire cu administratorul judiciar, CC Insol, iar unul dintre subiectele de pe ordinea de zi va fi şi recuperarea onorariului acestuia. Reamintim că într-o acţiune din instanţă, Apaterm a cerut deja restituirea sumei de 1.551.260,92 de lei, încasată de CC Insol, „necuvenit”, după cum susţineau reprezentanţii societăţii de furnizare a agentului termic. Tot în acţiune se mai arăta că banii le-ar fi necesari pentru achitarea contravalorii energiei termice.
Contactat telefonic, directorul Electrocentrale, Tudor Petre, s-a arătat „neputincios intelectual” în a găsi o soluţie care să scoată societatea din hăul în care a fost aruncată de soluţia Curţii de Apel Bucureşti. „Vom analiza, vom discuta, dar suntem într-o situaţie absurdă. Nu ştim cine ne va plăti factura şi nici ce vom face în viitor”, ne-a declarat Petre. Acesta ne-a mai spus că CET-ul a făcut faţă cu greu situaţiei în toată această perioadă cât a aşteptat decizia instanţei, iar „arbitrajul magistraţilor” zdruncină şi ultima brumă de linişte.

De cealaltă parte, Primăria a trimis un comunicat de presă în care îi asigură pe gălăţeni că sentinţa nu afectează în niciun fel furnizarea agentului termic pentru cei branşaţi la sistemul public şi că vor respecta contractele dintre Apaterm şi asociaţiile de proprietari. „Primăria Municipiului Galaţi informează că, în condiţiile în care Curtea de Apel Bucureşti a decis reorganizarea judiciară a Apaterm SA Galaţi, societatea va continua să furnizeze agent termic consumatorilor branşaţi la sistemul public de distribuţie al municipalităţii, respectând prevederile cuprinse în contractele de distribuire dintre Apaterm şi asociaţiile de proprietari şi în planul de reorganizare judiciară acceptat în instanţă. Sentinţa nu are niciun efect asupra preţului gigacaloriei furnizate populaţiei, menţinut la acelaşi nivel ca în iarna 2011-2012, de 247 lei gigacaloria. Primăria Municipiului Galaţi dă asigurări că va întreprinde în continuare toate demersurile pentru a furniza gălăţenilor agent termic în cele mai bune condiţii şi la cel mai mic preţ. Aceste demersuri vor include investiţii în infrastructura de distribuţie a agentului termic, măsuri de natură organizaţională şi prevederi de natură contractuală, cum ar fi convenţiile de plată individuale, aşa cum au fost prevăzute pentru relaţiile contractuale între asociaţii, cetăţeni şi Calorgal.

Citit 3101 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2013 18:16

7 comentarii

 • postat de Lily
  Sâmbătă, 02 Februarie 2013 17:43
  Ceea ce trebuie sa faca sa isi recupereze datoriile mari de la consumatori, pentru ca exista datorii imense, altfel tot acolo suntem. Datoria la electrocentrale exista pentru acesta este primul furnizor de caldura apoi societatea apaterm. Pentru mine care am pus dopuri la calorifere nu ma intereseaza ce se intampla pentru ca ma incalzesc cu energie electrica. Apa calda doar seara sa vad daca mi se scade lucrarea facuta anul trecut de recirculare a apei calde din impozitul pe cladire.
  0
  0
  Raportează
 • postat de osanu arghire
  Vineri, 01 Februarie 2013 17:18
  CAROLGAL SAU APATERN IN SITUATIA DATA SA RECONSTRUIASC RETURUL DE APA CALDA,PROPIETARUL RISIPESTE INTAI O CADA DE APA RECE PANA CURGE CEA CALDA SA-SI FACA BAIE INSPECIAL CEI DE LA ETAJELE SUPERIOARE
  0
  0
  Raportează
 • postat de gina
  Vineri, 01 Februarie 2013 17:13
  "Asta înseamnă că activitatea lichidatorului este stopată, iar activitatea societăţii se poate desfăşura normal. Decizia este irevocabilă." deci? se sterg sau nu datoriile asociatiilor de propietari catre apaterm?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 01 Februarie 2013 09:46
  lume de idioti !!

  ati citit vreodata UN CONTRACT CU EXECUTOR ???

  stiti ca acolo scrie ca EXECUTORUL ISI RECUPEREAZA PRIMA DATA ONORARIUL si apoi trece la recuperarea pierderii ???

  si ca pentru RECUPERAREA PIERDERII nu exista NICI-O OBLIGATIE CONTRACTUALA ???

  Adica orice executor isi recupereaza accerb partea lui, si apoi daca mai vrea sa iti recupereze si tie, bine, daca nu, deja nu il mai intereseaza, trece la urmatorul caz.

  Pai cititi cu ochii vostri ce vor recuperatorii de la APATERM - banii de onorariu si apoi restul mai vedem.

  PE DE O PARTE ASTA E ECONOMIA DE PIATA !
  AVOCATII si RECUPERATORII COSTA !! FOARTE MULT !!! (mai mult decat dentistii)

  Dar vina a cui este??? a proprietarulu APATERM care a crezut in sistemul idiot comunist, ca poti sa ai datorii cu zeci de luni de zile si sa dea in continuare apa calda si caldura la Asociatiile de proprietari.
  DAR SA NU DATI VINA PE ASOCIATIILE DE PROPRIETARI pentru ca LEGEA IN MOD IDIOT IN ROMANIA acuza aceste asociatii si le pune in carca tot greul, ce este mai rau, si ei APATERM vor doar beneficiile - BANII !

  Sa vad eu, cum este sa fii presedinte de asociatie, cu administrator care nu fura, dar care desi ai centrala pe gaz, nu poti sa te incalzesti nu poti sa faci dus, ca nu mai este apa rece, pentru ca sunt datorii prea mari si vine APATERM SI SECHESTREAZA CHITANTIERUL !!!

  Si sa vezi blocuri intregi FARA APA RECE CURENTA sa traim mai rau ca niste animale, in mirificul mileniu 3, tara parte cica din Uniunea Europeana, pentru ca exista unii care au datorii si care procesele dureaza enorm de mult SI COLAC PESTE PUPAZA sunt si chiriasii primarieii !!!

  IN TARA IDIOATA ROMANIA nu poti sa dai in judecata proprietarul PRIMARIA GALATI ci trebuie sa dai chiriasul care oricum daca pleaca nu are nici-un bun si nu mai recuperezi NIMIC !

  In orice tara UE15, normala si nu asa IDIOATA precum Romania mocirla asta, raspunzator este PROPRIETARUL !
  Dar ce ii poti spune judecatoriei Galati sau IDIOTILOR DE PARLAMENTARI ROMANI care au facut ABERATIILE DE LEGI !!!!

  Traim intr-o mocirla domnilor. Si singura scapare, este casa pe teren propriu sau emigrarea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu,instalatorul
  Joi, 31 Ianuarie 2013 14:15
  Contractele sub sigla "Calorgal" vor fi retrase.Se va trece pe reorganizare(speram noi cei din productie sa nu mai faca conducerea angajari in Tesa,ca si-asa sant mai multi ca cei din productie).
  0
  0
  Raportează
 • postat de Laura
  Joi, 31 Ianuarie 2013 14:07
  Bun... si cu apa calda cum ramane?
  0
  0
  Raportează
 • postat de RADU
  Joi, 31 Ianuarie 2013 08:55
  Va rugam sa ne explice si noua cineva ce rol mai are acest Calorgal , odata ce asociatiile de proprietari au contracte ferme cu S.C. APATERM S.A. !!??
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.