O gălăţeancă a fost reţinută de DNA după ce a primit 15.000 de euro pentru a interveni la un judecător

O gălăţeancă a fost reţinută de DNA după ce a primit 15.000 de euro pentru a interveni la un judecător
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut miercuri un flagrant într-un restaurant din Bucureşti, în plasă căzându-le Sorina Gabriela Tăgârţă, care tocmai luase 15.000 de euro pentru promisiunea de a facilita o sentinţă mai uşoară în cazul a trei condamnaţi într-un dosar de contrabandă cu ţigări.

De altfel, femeia în vârstă de 36 de ani, acuzată de trafic de influenţă, a şi fost arestată prin decizia magistraţilor Tribunalului Galaţi. Soţul ei s-a cunoscut în timpul detenţiei cu cei trei denunţători. Aceştia din urmă trecuseră prin două instanţe, Tribunal şi Curte de Apel, păstrându-li-se condamnarea la câte cinci ani de puşcărie, dosarul lor ajungând la Curtea Supremă.

Soţul Sorinei a dat de înţeles că aceasta ar avea intrare la un magistrat de la Înalta Curte, care ar putea să le dea o sentinţă mai mică şi cu suspendare, dar pentru asta ar trebui să dea 30.000 de euro. Discuţiile s-au purtat anul trecut, în mai, iar denunţul a fost făcut la începutul lui ianuarie 2013. După flagrant, femeia a fost reţinută şi apoi arestată pentru 29 de zile.

Decizia Tribunalului nu este definitivă, Sorina Tăgârţă putând să se adreseze Curţii de Apel cu recurs. Nu trebuie uitat că orice astfel de denunţ duce şi la o reducere a pedepselor în cazul celor care au un dosar penal şi  recurg la un asemenea pas.

Citit 2416 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2013 10:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.