File... de dosare penale şi civile: Mihail Boldea vrea să-şi susţină doctoratul

File... de dosare penale şi civile: Mihail Boldea vrea să-şi susţină doctoratul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă este trimis în judecată de procurorii de la Investigarea Crimei Organizate şi cercetat în dosarul „Afacerii Aviasan”, Mihail Boldea este departe de a-şi termina periplurile în justiţie. Săptămâna trecută, fostul parlamentar s-a aflat la Galaţi, unde a avut un proces civil. O simplă căutare în opisurile instanţelor arată că Boldea are procese cu băncile, cu Casa de Asigurări de Sănătate, cu o societate de leasing, unde cabinetul său de avocatură figurează ca debitor, şi nu numai. Unele sunt pornite înainte de izbucnirea scandalului în urma căruia a fost arestat, altele după ce ajunsese deja după gratii.

Trebuie spus că dreptul la justiţie îl are orice persoană din această ţară, aşa că nu e nimic ilegal în ceea ce face fostul deputat de Galaţi, dar nu trebuie ignorat că toate acţiunile în instanţă îl aduc spre o libertate relativă, în locurile unde altădată intra ca la el acasă. Cum este o persoană care-şi cunoaşte foarte bine drepturile, Boldea nu scapă nicio ocazie de a şi le exercita.

La Curtea de Apel Iaşi, acolo unde se judecă procesul în care este acuzat de constituire de grup organizat alături de alţi 18 inculpaţi, la ultimul termen a vorbit mai bine de jumătate de oră. Printre altele a precizat că-şi doreşte libertatea pentru a-şi susţine şi lucrarea de doctorat la Academia de Poliţie. Deocamdată, magistratul le-a prelungit mandatele de arestare ale celor aflaţi după gratii. Cât priveşte lucrarea sa de doctorat, trebuie menţionat că mulţi inculpaţi sau condamnaţi şi-au terminat studiile din puşcărie, pentru că nimic şi nimeni nu le poate lua acest drept. Rămâne de văzut însă dacă Boldea va face din închisoare şi acest pas important în cariera sa.

Citit 2815 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2013 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.