Dosarul "Tăgârţă": Trafic de influenţă şi tarife diferite în funcţie de numărul intervenţiilor

Dosarul "Tăgârţă": Trafic de influenţă şi tarife diferite în funcţie de numărul intervenţiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimul dintre arestaţii din „dosarul Tăgîrţă”, Gabriel Salman, a făcut recurs împotriva deciziei Tribunalului, iar Curtea de Apel i l-a respins. Salman este individul care s-a dat drept judecător la una dintre întâlnirile organizate de Sorina Gabriela Tăgîrţă cu cei care aveau să o denunţe.

Din informaţiile pe care le deţinem, se pare că pretinsul magistrat a fost găsit de concubinul Gabrielei, Ionel Avram, închis şi el în acelaşi dosar. Cea care a deschis calea arestărilor a fost Tăgîrţă, închisă la finele lui ianuarie, după un flagrant făcut de procurorii gălăţeni în Bucureşti.

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis cutia Pandorei după un denunţ al unor condamnaţi într-un dosar de contrabandă de ţigări. Cei trei au trecut prin două instanţe şi au luat condamnări de câte cinci ani. Acum, procesul lor a ajuns la Înalta Curte, iar pe Tăgîrţă au cunoscut-o prin intermediul unui coleg de celulă.

Femeia le-a cerut 30.000 de euro pentru a interveni la un judecător de la Înalta Curte, care ar fi putut să le dea o pedeapsă mai mică şi cu suspendare. În combinaţie a intrat concubinul ei, Ionel Avram, bucureştean, care i l-a găsit pe Salman. Acesta din urmă este administrator al unei societăţi comerciale, dar s-a prezentat ca judecător la Înalta Curte. La întâlnire, ca să intervină la colegii săi, a avut tarife diferite: pentru unul voia 30.000 de euro, iar ca să intervină pentru trei a cerut 50.000 de euro. Deocamdată, procurorii gălăţeni îşi continuă ancheta cu cei trei în arest. Nu trebuie uitat însă nici faptul că denunţătorii beneficiază de o reducere a condamnărilor dacă fac dovada că ceea ce au spus s-a materializat într-un dosar penal.

Citit 2099 ori Ultima modificare Luni, 25 Februarie 2013 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.