CSM şi-a dat girul: Gheorghe Ivan, încă trei ani în fruntea DNA Galaţi

CSM şi-a dat girul: Gheorghe Ivan, încă trei ani în fruntea DNA Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorul Gheorghe Ivan a fost reînvestit ieri în funcţia de şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Galaţi.

După cum se ştie, acesta ocupa fotoliul de conducere al serviciului în baza unei delegări ce ar fi trebuit să expire anul acesta în mai. În vara lui 2012, Gheorghe Ivan a mai participat la un interviu de reînvestire, dar a fost singurul procuror din ţară căruia Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu i-a dat girul. La acea vreme, unul dintre membrii Secţiei de Procurori în faţa căruia Ivan a dat interviul a fost George Bălan, care ulterior a picat în plasa celor de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Aceştia l-au interceptat în timp ce negocia posturile de şef al DNA şi al Parchetului General împreună cu Marcel Sâmpetru.

Între timp, Gheorghe Ivan a decis ca la finalul delegaţiei să plece la Parchetul Înaltei Curţi, dar când postul de şef al ST Galaţi a fost scos la concurs s-a înscris din nou în cursă.

Reamintim că, la acest moment, în curtea DNA Galaţi se află, printre altele, dosarul Aviasan, la care se lucrează din 2008. Este vorba despre o afacere care ar fi adus un prejudiciu de peste 40 milioane de euro prin smulgerea a 40 de hectare de teren din proprietatea statului, în baza unei decizii judecătoreştri date ca urmare a unor falsuri.

Citit 4091 ori Ultima modificare Joi, 28 Februarie 2013 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.