Judecătoria Galaţi l-a condamnat la un an cu suspendare pe doctorul Dumitru Iuşchievici

Judecătoria Galaţi l-a condamnat la un an cu suspendare pe doctorul Dumitru Iuşchievici
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Medicul Dumitru Iuşchievici a fost condamnat pentru ucidere din culpă la un an cu suspendare şi la plata a puţin peste 100.000 de lei, bani care vor merge către cel rămas în urma victimei unui avort, dar şi către spitale şi stat, care au cheltuit cu ancheta şi judecata cazului femeii decedate în 2005. Decizia Judecătoriei Galaţi nu este definitivă. De altfel, singura cale de atac, recursul, declarată de toţi cei din dosar - doctor, rude, spital - a fost înregistrată pe 8 aprilie, la Curtea de Apel.

În ianuarie 2009, procurorii Parchetului Judecătoriei Galaţi l-au trimis în judecată pe Iuşchievici pentru urmările unui avort făcut de doctor în ianuarie 2005. Urmare a acestui act medical, Garofiţa Lefter a decedat, câteva luni mai târziu, în iulie 2005. Procurorii au arătat că femeia, în vârstă de 23 de ani, a decedat din cauza unei stării septice prelungite, „complicată cu insuficienţă funcţională multiplă de organe şi sisteme, consecinţa unui avort spontan incomplet produs la data de 23 ianuarie 2005 în mediul intraspitalicesc…”. În rechizitoriu sunt reţinute şi concluziile raportului medico-legal făcut de Institutul de Medicină Legală (IML) Bucureşti. „Între erorile de tehnică şi conduită medico-chirurgicală constatate pe parcursul celor două internări ale numitei Lefter Garofiţa în Spitalul de Obsteritică Ginecologie "Buna Vestire" Galaţi şi cauza medicală a morţii sus-numitei există o legătură de cauzalitate directă, evoluţia nefavorabilă spre deces favorizată fiind de celelalte deficienţe în acordarea asistenţei medicale constatate pe parcursul internărilor succesive în spitalele din Galaţi”, se arată în rechizitoriul Parchetului.

Doctorul Iuşchievici nu a recunoscut fapta, declarându-le procurorilor că a acţionat corect şi ştiinţific. Deocamdată, medicul mai are o instanţă care urmează să decidă dacă va păstra sau nu hotărârea Judecătoriei.

Citit 5898 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2013 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.