Judecătoria Galaţi l-a condamnat la un an cu suspendare pe doctorul Dumitru Iuşchievici

Judecătoria Galaţi l-a condamnat la un an cu suspendare pe doctorul Dumitru Iuşchievici
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Medicul Dumitru Iuşchievici a fost condamnat pentru ucidere din culpă la un an cu suspendare şi la plata a puţin peste 100.000 de lei, bani care vor merge către cel rămas în urma victimei unui avort, dar şi către spitale şi stat, care au cheltuit cu ancheta şi judecata cazului femeii decedate în 2005. Decizia Judecătoriei Galaţi nu este definitivă. De altfel, singura cale de atac, recursul, declarată de toţi cei din dosar - doctor, rude, spital - a fost înregistrată pe 8 aprilie, la Curtea de Apel.

În ianuarie 2009, procurorii Parchetului Judecătoriei Galaţi l-au trimis în judecată pe Iuşchievici pentru urmările unui avort făcut de doctor în ianuarie 2005. Urmare a acestui act medical, Garofiţa Lefter a decedat, câteva luni mai târziu, în iulie 2005. Procurorii au arătat că femeia, în vârstă de 23 de ani, a decedat din cauza unei stării septice prelungite, „complicată cu insuficienţă funcţională multiplă de organe şi sisteme, consecinţa unui avort spontan incomplet produs la data de 23 ianuarie 2005 în mediul intraspitalicesc…”. În rechizitoriu sunt reţinute şi concluziile raportului medico-legal făcut de Institutul de Medicină Legală (IML) Bucureşti. „Între erorile de tehnică şi conduită medico-chirurgicală constatate pe parcursul celor două internări ale numitei Lefter Garofiţa în Spitalul de Obsteritică Ginecologie "Buna Vestire" Galaţi şi cauza medicală a morţii sus-numitei există o legătură de cauzalitate directă, evoluţia nefavorabilă spre deces favorizată fiind de celelalte deficienţe în acordarea asistenţei medicale constatate pe parcursul internărilor succesive în spitalele din Galaţi”, se arată în rechizitoriul Parchetului.

Doctorul Iuşchievici nu a recunoscut fapta, declarându-le procurorilor că a acţionat corect şi ştiinţific. Deocamdată, medicul mai are o instanţă care urmează să decidă dacă va păstra sau nu hotărârea Judecătoriei.

Citit 5500 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2013 16:59

8 comentarii

 • postat de BURUIANA ION
  Luni, 17 Iunie 2013 14:27
  STR. GH. ASACHE SE MODERNIZEAZA SI ACESTE CHIOSCURI[COTETE] AMPLASATE DIRECT PE TRORUARELE PIETONALE TREBUIE SA FIE DEMOLATE FARA DREPT DE APEL!! A-M SUPORTAT DESTUL ACESTE COTETE MIZERABILE FARA UTILITATI PUBLICE, ZGOMOTE, GALAGIE,SI NECISITATI UZUALE PE LANGA BLOCURILE DIN APROPIERE!! UNII DINTRE EI MAI AU CURAJUL SA SE JUDECE CU PRIMARIA!! NU SE POATE ASA CEVA DEOARECE TREBUIE SA NE CIVILIZAM SI NOI ODATA SI ACEST ORAS SA FIE MAI CURAT-EUROPEAN... !! ASA CA ATI FOST IN PROVIZORAT DESTUL TIMP....
  2
  0
  Raportează
 • postat de pacienta
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 16:19
  Dl. doctor a intervenit acum foarte multi ani in cazul meu,dupa un avort spontan;am preferat atunci sa apelez la dumnealui desi locuiam la Bacau si aveam medici in familie.Nu am uitat,desi au trecut 22 de ani,profesionalismul si dedicarea sa profesionala;sotul meu i-a sunat pur si simplu la usa si a doua zi la prima ora a fost la spital.Cred ca trebuie sa ne abtinem de la orice fel de comentarii legate de aducerea sau neaducerea copiilor pe lume;aici e vorba de interventie stiintifica,nu de filozofie si oricum cred ca in secolul in care traim avem dreptul sa hotaram asupra corpului si vietii noastre-a hotari inseamna a iti asuma si consecintele
  1
  1
  Raportează
 • postat de Liliana
  Joi, 18 Aprilie 2013 09:11
  Datorita domnului doctor Iuschievici mai traiesc si pot sa_mi cresc si sa ma bucur de cei trei copii. La ultima nastere am ajuns la spital cu uterul plesnit pe taietura vechii cezariene si dumealui ,care iesise din garda, a venit din vestiar doar in pantaloni si maieu si in cea mai mare viteza s-a apucat sa ma opereze.Imi mai amintesc doar cum se chinuia asistenta sa-i lege halatul steril in timp ce spunea celorlalti ce sa faca.Cu toate ca intrase in tura alt medic cu mai putina experienta,nu a dat inapoi cand a fost solicitat.Dupa cateva zile,l-am cautat sa-i multumesc si sa-i dau o "atentie",dar nu mi-a primit nimic si mi-a zis sa-i multumesc lui Dumnezeu ca traiesc si sa ma rog pentru sanatatea dumnealui.Domule doctor,sa va dea Dumnezeu sanatate si putere sa treceti cu bine toate greutatile!Va multumesc!
  1
  1
  Raportează
 • postat de suparat
  Marți, 16 Aprilie 2013 21:36
  DL DR: e un medic ffff. bun !!!!De cit bine a facut....nu se spune un cuvint !!!!Parca numai el ar fi facut avorturi,.....!!!
  Dany.....hai sa facem copii cu nemiluita !!!!Are dreptate d-na felicia !!!
  1
  2
  Raportează
 • postat de Dany
  Marți, 16 Aprilie 2013 13:45
  Nu numai ca le stiu pe exterior ,ci si prin interior d-le "cacarau"!Iar daca nu se faceau avorturi aceste centre erau mai multe decat blocurile din Galati!V-ati pus intrebarea de ce un om renunta la o sarcina? Va zic eu:EGOISMUL (ca nu are ce manca ,ce bea,ca n-o sa mai aiba bani de concedii placute,ca n-o sa mai aiba nopti linistita si alte mii de motive).Toata au la baza egoismul pt.ca nu-i usor sa rupi de la gura si confortul tau sa dai altuia!
  Una peste alta fiecare cu parerea lui,eu nu-l judec pe acest om,ci avem Cine sa ne judece pe fiecare dupa faptele noastrre! O zi buna si la cat mai multi copii sanatosi!
  2
  1
  Raportează
 • postat de felicia katz
  Marți, 16 Aprilie 2013 11:39
  Cate vieti de-a lungul carierei a adus pe lume Dr Iuschievici?Se spune ca fiecare medic are cimitirul lui...Unii cu voie altii cei mai mult fara voie.Pe vremea"impuscatului pe cate a scapat de la moarte Dr Iuschievici?cand avorturile ereau interzise prin lege si cand femeile disperate se ajutau de fus,andrea,oleandru si alte idracovenii empirice.Atunci lumea nu mai facea caz de atata piosenie.Cred ca cea mai mare vina o poarta lipsa de educatie.Se vorbeste foarte putin de anticonceptionale.In licee e inca un tabu daca se discuta civilizat despre un prezervativ...si uite asa ajung fatucile sa-si abandonezi pruncii mai ceva decat pisicile motaneii.Intai sa-i multumeasca toate pacientele medicului Iuschievici pentru ce a facut de-a lungul timpului pentru galatence.
  1
  2
  Raportează
 • postat de CACARAU
  Marți, 16 Aprilie 2013 07:54
  mai nea Dany, care acuzi atat avorturile. Cati copii au adoptat din dragoste de oameni?? Stii unde sunt orfelinatele in galati?
  1
  1
  Raportează
 • postat de Dany
  Marți, 16 Aprilie 2013 06:48
  Intr-un articol mai sus condamnam pe cei care maltrateaza animalele,dar cine face sute de mii de avorturi umane(copii),lipsiti de aparare ce sa mai spunem.Ne aratam mari iubitori de animale(drept este ca trebuie sa le iubim si pe ele ca sunt creatia Domnului),dar nu suntem in stare sa ne iubim copilasii.Fara nicio aparare ii aruncam la gunoi,ca pe niste gunoaie,desi sunt oameni ca si noi!Excluse sunt avorturile spontane care se fac fara voia parintilor! Ar trebui sa meditam mai mult la aceasta situatie!Totusi omul este deasupra tuturor vietuitoarelor si are menirea sa aiba grija de creatia lui Dumnezeu si , in mod special de om!
  P.S.Avorturile sunt crime umane!
  3
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.