Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Dosarul fostului primar al Brăhăşeştiului, Vasile Băiculescu, trimis în 2010 în faţa instanţei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), se află de atunci tot la prima instanţă şi tot în faza de cercetare judecătorească. Procesul de corupţie a avut parte de o premieră în acest interval, judecătorul admiţându-le inculpaţilor cererea de copiere a interceptărilor care-i privesc, pentru a le expertiza. De şase luni se aşteaptă un rezultat al expertizei, următorul termen al procesului fiind fixat în iunie.
Băiculescu a fost acuzat de DNA că a luat mită de la două firme ca să le dea de lucru în localitate. În cei aproape trei ani scurşi, acestui caz i s-a mai adăugat unul, cel al societăţilor care ar fi dat bani ca să obţină lucrări în Brăhăşeşti şi, pentru că au legătură, cele două dosare s-au conexat şi se judecă împreună. Băiculescu şi alţi inculpaţi închişi au fost puşi în libertate cu condiţia de a nu părăsi localităţile de domiciliu. Apoi li s-au înlocuit restricţia cu cea de a nu părăsi ţara.
Luna trecută, tot în dosarele de corupţie s-a mai dat o decizie, atacată acum cu recurs de cei de la DNA. Tribunalul a ridicat sechestrul asigurator de pe un teren arabil în suprafaţă de 10.000 metri pătraţi, din Drăgăneşti. Terenul este al firmei Tralma SRL Corod, administrată, susţin procurorii, de unul dintre inculpaţi, Marcel Peneoaşu.
În 2010, DNA-ul i-a trimis în faţa judecătorilor pe Băiculescu, Peneoaşu, Marius Răianu Iamandi, administrator la Mobilzone SRL Bârlad, şi Iuliana Pleşcan, secretar la Primăria din Brăhăşeşti. Procurorii le reproşau acestora că au profitat de situaţie pentru a câştiga bani. Mai exact, anchetatorii l-au acuzat pe fostul primar că a cerut mită de 35.000 de lei şi lucrări suplimentare de 72.873 de lei de la firmele care munceau pentru comună. Procurorii susţin că, dacă nu s-ar fi dat mita, Băiculescu nu ar fi recepţionat lucrările firmelor şi drept urmare acestea nu şi-ar mai fi putut primi banii de la Primărie. Mai mult, ex-primarul a fost prins primind mita de 35.000 de lei. Procurorii afirmă că banii s-ar fi dat prin intermediul lui Peneoaşu. În 2011, au ajuns în instanţă şi firmele care au mituit pentru a face lucrări în Brăhăşeşti, Tralma şi Mobilzone.
Interesant este că primarul mai are o condamnare cu suspendare. În cazul în care ar fi achitat, Băiculescu ar avea parte de o libertate sigură, iar dacă ar fi condamnat, oricât de mică ar fi pedeapsa, s-ar face cu executare în Penitenciar, din cauză că ar fi revocată suspendarea condamnării anterioare. Trebuie spus însă că Tribunalul este doar prima instanţă, părţile având şi căi de atac, lucru care ar mai putea amâna executarea unei pedepse, în eventualitatea în care s-ar ajunge la o condamnare.

Citit 1933 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2013 17:32

2 comentarii

 • postat de marian Luni, 10 Iunie 2013 13:04 Link la comentariu
  0
  0

  si daca mai adaugati si fostul primar Daniel Tuchel din Tepu chiar ca ar fi o treaba buna! Mai ales ca acum continua la Tecuci! Daca DNA face anchete ar fi bine ca judecatorii sa nu astepte anide zile pina sa ia o hotarire (doar daca au interes sa se asterne praful uitarii...)

  Raportează
 • postat de dana Joi, 06 Iunie 2013 09:50 Link la comentariu
  0
  0

  Pe cand se va ocupa DNA si de cazul excrocului Eugen Durbaca? Are acolo material de studiu pt o viata intreaga.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.