Ionel Petrea, repus director al ITM/ Instanţa a suspendat definitiv Ordinul prin care a fost concediat

Ionel Petrea, repus director al ITM/ Instanţa a suspendat definitiv Ordinul prin care a fost concediat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ionel Petrea a câştigat în instanţă, definitiv, suspendarea Ordinului prin care a fost demis, după ce magistraţii Curţii de Apel au respins recursul Ministerului Muncii.

Imediat după destituirea din fruntea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Ionel Petrea a ajuns la Tribunal. El a cerut suspendarea Ordinului ministerului, anularea acestuia, reîncadrarea pe funcţia deţinută sau pe una corespunzătoare, acordarea veniturilor neîncasate de la momentul demiterii şi până la repunerea în fotoliul de şef, dar şi plata unor despăgubiri morale de 15.000 de lei. La acest moment, vorbim de prima cerere, cea de suspendare, care odată admisă l-a şi dus înapoi în funcţia de conducere a ITM, rămânând ca în perioada următoare să vedem ce se va întâmpla cu solicitările lui Petrea legate de anularea Ordinului, cu toate consecinţele care decurg de aici, şi acordarea despăgubirilor materiale şi morale.

Ionel Petrea a susţinut că Ministerul Muncii i-a reproşat că în 2011 nu a fost la serviciu 14 ore, fiind plecat la cursuri de instruire şi formare. El s-a plâns instanţei şi de modul în care a fost concediat: printr-un fax, la finalul programului de lucru. Cei de la minister au spus că în perioada verificată de ei, 2009-2011, Petrea, în mod repetat, nu a respectat programul de muncă. „Comisia de disciplină a concluzionat că, pe parcursul acestei perioade, Ionel Petrea a participat la derularea unui număr de aproximativ 108 contracte individuale de muncă/contracte civile/convenţii civile încasând suma de 173.099 de lei”, arată ministerul.

Citit 2771 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2013 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.