Dosarul omorului comis de Dan Cadar: Medicina Legală a cerut refacerea propriei expertize

Dosarul omorului comis de Dan Cadar: Medicina Legală a cerut refacerea propriei expertize
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dan Robert Cadar a primit un nou termen de judecată, pe 5 decembrie, când urmează a fi audiat un martor. Săptămâna trecută, judecătorii Tribunalului i-au prelungit mandatul de arestare şi i-au respins cererea de revocare a detenţiei, iar inculpatul nu a atacat decizia. De altfel, nu mai este nicio noutate faptul că Dan Robert Cadar nu a atacat niciodată soluţiile de prelungire a arestului.

O noutate este însă faptul că, în dosar, Institutul de Medicină Legală (IML) Bucureşti a cerut refacerea expertizei pe care chiar instituţia a făcut-o anul trecut, după comiterea crimei. Atunci, IML Bucureşti a stabilit că Dan Robert Cadar a avut discernământ când a ucis-o pe Clara Drăgoi, chiar dacă acesta consumase alcool şi droguri. Cadar a fost acuzat de omor deosebit de grav în vara anului trecut. Parchetul Tribunalului a stabilit că acesta a omorât-o în bătaie pe mai tânăra sa iubită. Cadar a fost arestat şi ulterior trimis în judecată pentru o faptă gravă, care nu beneficiază de prevederile legii prin care recunoaşterea acuzaţiilor permite reducerea cu o treime a condamnării.

După ce dosarul a ajuns în instanţă, s-a constatat că a dispărut fila 204, care conţinea buletinul de analiză toxicologică. Dispariţia a fost constatată anul acesta, în aprilie, chiar de judecătorul care are acest dosar pe masa de lucru. Magistratul a dispus trimiterea la Parchet a celor consemnate în sala de judecată, pentru ca procurorii să-l găsească pe cel care se face vinovat. Rămâne de văzut care va fi parcursul acestui dosar, care, din ce se observă, nu este lipsit de suspans.

Citit 2385 ori Ultima modificare Duminică, 17 Noiembrie 2013 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.