Dosarul omorului comis de Dan Cadar: Medicina Legală a cerut refacerea propriei expertize

Dosarul omorului comis de Dan Cadar: Medicina Legală a cerut refacerea propriei expertize
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dan Robert Cadar a primit un nou termen de judecată, pe 5 decembrie, când urmează a fi audiat un martor. Săptămâna trecută, judecătorii Tribunalului i-au prelungit mandatul de arestare şi i-au respins cererea de revocare a detenţiei, iar inculpatul nu a atacat decizia. De altfel, nu mai este nicio noutate faptul că Dan Robert Cadar nu a atacat niciodată soluţiile de prelungire a arestului.

O noutate este însă faptul că, în dosar, Institutul de Medicină Legală (IML) Bucureşti a cerut refacerea expertizei pe care chiar instituţia a făcut-o anul trecut, după comiterea crimei. Atunci, IML Bucureşti a stabilit că Dan Robert Cadar a avut discernământ când a ucis-o pe Clara Drăgoi, chiar dacă acesta consumase alcool şi droguri. Cadar a fost acuzat de omor deosebit de grav în vara anului trecut. Parchetul Tribunalului a stabilit că acesta a omorât-o în bătaie pe mai tânăra sa iubită. Cadar a fost arestat şi ulterior trimis în judecată pentru o faptă gravă, care nu beneficiază de prevederile legii prin care recunoaşterea acuzaţiilor permite reducerea cu o treime a condamnării.

După ce dosarul a ajuns în instanţă, s-a constatat că a dispărut fila 204, care conţinea buletinul de analiză toxicologică. Dispariţia a fost constatată anul acesta, în aprilie, chiar de judecătorul care are acest dosar pe masa de lucru. Magistratul a dispus trimiterea la Parchet a celor consemnate în sala de judecată, pentru ca procurorii să-l găsească pe cel care se face vinovat. Rămâne de văzut care va fi parcursul acestui dosar, care, din ce se observă, nu este lipsit de suspans.

Citit 2308 ori Ultima modificare Duminică, 17 Noiembrie 2013 15:31

5 comentarii

 • postat de Greu la deal cu boi mici în justiția română. Fapta este faptă;crimă !!!
  Marți, 19 Noiembrie 2013 10:51
  109.98.104.***
  Păi și dacă o crimă clară este greu de dovedit....vai de Justiția Română. Ce mai poți să faci? Să dai vina pe încălzirea globală, poluare, ultravioletele și radiațiile solare, schimbarea polilor magnetici a Soarelui, roiul de cutremure de la Izvoarele....pe ce să mai dai vina ca să scapi de pușcărie. Crima este crimă indiferent de situație, păcat de tinerețea băiatului, dar gestul de a ucide un om arată animalul, lipsa de educație și a celor șapte ani de acasă, arată cruzimea și pericolul social al criminalului lăsat liber printre oameni normali cu viață socială normală, nonviolentă.
  0
  3
  Raportează
 • postat de DUNADO
  Luni, 18 Noiembrie 2013 17:02
  176.19.193.***
  IN ROMANIA, TREBUIE INTRODUSA PEDEAPSA CU MOARTEA, IN UNELE TARI, O ASEMENEA INFRACTIUNE,, SE PEDEPSESTE CU MOARTEA, FARA DREPT DE APEL.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Ely
  Luni, 18 Noiembrie 2013 14:50
  78.96.40.***
  Nu cumva astea cauta sa-l scape pe drogatul asta??????
  0
  11
  Raportează
 • postat de dana
  Luni, 18 Noiembrie 2013 14:45
  79.116.103.***
  Mai bine ca a disparut!!Asa nu mai are atu ca nu a avut discernamant din cauza drogurilor.Cineva,de acolo de sus,plecat dintre noi din cauza lui(si nu e iubita lui),o sa fie razbunat.Sa nu mai iasa din puscarie!!!
  0
  9
  Raportează
 • postat de unu
  Luni, 18 Noiembrie 2013 12:18
  82.137.14.***
  justitia egal cu zero. unde e ceauseascu. banu sa traiasca. Cum este posibil sa dispara file de la dosar. cum e posibil asa ceva intr-o justitie care se crede europeana?
  0
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.