Dosarul "Boldea" bate pasul pe loc

Dosarul "Boldea" bate pasul pe loc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În procesul lui Mihail Boldea, Curtea de Apel Iaşi a mai dat un termen, 30 aprilie, după ce s-a constatat că unul dintre inculpaţi lipseşte şi nu poate fi continuată cercetarea judecătorească. Penitenciarul de la Iaşi ar fi în carantină, iar Sorin Balaban, singurul arestat în acest dosar, dar pentru o altă faptă, nu a putut fi adus. Astfel, pe 12 martie s-a pus în discuţie doar înlocuirea măsurilor inculpaţilor, potrivit cu noile reglementări, care impun controlul judiciar, totul fiind însă o formalitate.

În procesul de la Iaşi, cercetarea judecătorească a mers relativ repede, mulţi dintre cei 19 inculpaţi alegând să-şi recunoască faptele aşa cum le-a prezentat DIICOT în rechizitoriu. Alţi câţiva, printre care şi fostul parlamentar de Galaţi, Mihail Boldea, au mers pe calea unui proces obişnuit. La un moment dat, însă, acesta a cerut şi i s-a acceptat de către instanţă reaudierea tuturor celor care au ales calea recunoaşterii, ceea ce va lungi judecata acestui dosar, înregistrat la Iaşi din noiembrie 2012.

Până atunci, dosarul a avut un parcurs interesant. În iunie 2012, procesul s-a înregistrat la Înalta Curte, deoarece Boldea în calitate de parlamentar putea fi judecat doar de instanţa supremă. După ce şi-a dat demisia din Parlament, Mihail Boldea, avocat de profesie, putea fi judecat doar de o curte de apel, iar magistraţii au trimis dosarul la Galaţi, în septembrie 2012. În noiembrie 2012, judecătorii gălăţeni au luat act de faptul că Boldea a solicitat strămutarea procesului, iar curtea supremă a indicat Iaşiul, iar din noiembrie 2012 şi până acum dosarul se judecă în capitala Moldovei. Rămâne de văzut când va fi dată prima solutie în acest dosar.

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe fostul parlamentar Mihail Boldea că şi-ar fi organizat un grup împreună cu care a dat un tun imobiliar, estimat la un milion de euro. Cele mai cunoscute nume sunt cele ale lui Mihail Boldea, fost parlamentar, Auricăi Luchiniuc, fost subprefect, şi Mihaelei Bolboceanu, fost avocat.

Citit 2238 ori Ultima modificare Luni, 17 Martie 2014 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.