În dosarul "FABRICII DE ŢIGĂRI", Curtea de Apel a dat termen peste patru luni

În dosarul "FABRICII DE ŢIGĂRI", Curtea de Apel a dat termen peste patru luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Curtea de Apel, unde se judecă ultima cale de atac în dosarul „fabricii de ţigări”, magistraţii au decis ca judecata să continue după vacanţa judecătorească, mai exact pe 26 septembrie.

Unul dintre inculpaţi a dorit un termen până la care să-şi angajeze un avocat, un altul a dorit să i se dea voie să-şi exercite meseria de şofer, şi toţi au cerut să aducă probe în apărarea lor.

Procurorul DIICOT Galaţi a solicitat acceptarea unui termen pentru cel care doreşte angajarea unui apărator, precum şi ca toţi cei opt inculpaţi să-şi consulte avocaţii şi să propună probe la un singur termen, pentru a nu se induce impresia că se trage de timp în proces. Completul a dispus ca până pe 26 septembrie inculpaţii să-şi angajeze avocaţi şi să se pună de acord asupra probelor pe care vor să le pună la bătaie, pentru ca discuţiile să se poarte cu siguranţă în toamnă.

Reamintim că, la finele lui 2010, procurorii DIICOT au făcut public faptul că în Complexul Tirighina au găsit o linie tehnologică de „fabricat” tutun de contrabandă. Cei de la DIICOT au finalizat ancheta şi i-au trimis în judecată pe Eugen Ciobotaru, cel care deţine complexul de la Tirighina, pe sora lui, Ecaterina Meiroşu, pe Cornel Uşurelu, Ionuţ Uşurelu, Lucian Beldiman, Vasile Carp, Bogdan Mihalcea şi Remus Pungan.

În afară de Ecaterina Meiroşu şi de Bogdan Mihalcea, care a reuşit să fugă, având un mandat de arestare în lipsă, toţi ceilalţi au stat în arest până la finalizarea dosarului la Tribunal. Condamnările de nouă ani, patru ani şi jumătate, respectiv opt ani, cât au luat cei mai mulţi dintre ei au fost atacate la Curtea de Apel. Odată ajuns dosarul la cea de-a doua instanţă, judecătorii au pus în libertate întregul lot de arestaţi, iar decizia definitivă o vor da după vacanţă.

 

VEZI ŞI Organizare în stil mafiot la fabrica ilegală de ţigări de la Tirighina

Citit 1170 ori Ultima modificare Luni, 02 Iunie 2014 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.