FOSTUL prim-procuror Costache Roşca, CONDAMNAT cu suspendare

FOSTUL prim-procuror Costache Roşca, CONDAMNAT cu suspendare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru fals în declaraţii, fostul şef al Parchetului Judecătoriei a primit o pedeapsă de opt luni cu suspendare, pentru corupţie şi spălare de bani fiind achitat * Decizia magistraţilor constănţeni nu este definitivă, putând fi atacată cu apel


După mai bine de doi ani de judecată la Curtea de Apel Constanţa, fostul prim procuror al Parchetului Judecătoriei Galaţi, Costache Roşca, a fost condamnat la opt luni cu suspendare pentru fals în declaraţii, fiind achitat pentru faptele de corupţie şi de spălare de bani. Tot la opt luni cu suspendare a fost condamnată şi fosta sa soţie, Gabriela Caloenescu, acuzată de procurorii DNA de fals în declaraţii. Decizia Curţii de la Constanţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

În aprilie 2012, Roşca a fost deferit justiţiei pentru luare de mită, după ce i-ar fi promis denunţătorului că, în schimbul banilor, îl va ajuta cu afacerile pe care acesta le avea la Halda de Zgură. Mita, de 138.000 de lei, ar fi fost disimulată prin vânzarea unui apartament din Galaţi, deţinut de Roşca şi soţia lui, către denunţător, au susţinut cei de la DNA, care l-au acuzat, astfel, pe prim procuror de spălare de bani. Anchetatorii au mai afirmat că, în declaraţia sa de avere, Roşca a scris că a încasat pentru apartament 300.000 de lei, adică mita plus preţul real, de 162.000 de lei. Locuinţa vândută de Roşca fusese cumpărată, de el şi soţia sa, de la Primăria Galaţi, pe 25 martie 2008. Ca să o poată cumpăra de la municipalitate, exista condiţia să nu aibă nicio locuinţă proprietate personală. Drept urmare, cei doi soţi au dat o declaraţie notarială în acest sens, deşi aveau două apartamente în Râmnicu Sărat.

Rămâne de văzut dacă soluţia dată pe 3 iunie va rămâne în această formă sau va fi schimbată de judecătorii Curţii Supreme.

Fostul şef al Parchetului Judecătoriei este şi unul dintre inculpaţii din dosarul "Aviasan", în care este acuzat de procurori că ar fi luat mită două milioane de euro.

Citiţi şi: Nume grele din Galaţi, anchetate de DNA în dosarul "Aviasan"/ Patru parlamentari sunt cercetați de procurori

Citit 3554 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iunie 2014 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.