CSM, SESIZAT în legătură cu ELIBERAREA fostului prefect/ Magistraţi gălăţeni ANCHETAŢI în cazul "Bocăneanu"

CSM, SESIZAT în legătură cu ELIBERAREA fostului prefect/ Magistraţi gălăţeni ANCHETAŢI în cazul "Bocăneanu"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la scandalul iscat de erorile procedurale care au dus la eliberarea din arest a fostului prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu. Este deja oficial că se va declanşa o anchetă internă, care va viza o serie de magistraţi de la Tribunalul şi Curtea de Apel Galaţi.

Totul a plecat de la referatul trimis către structura centrală de procurorii Serviciului Teritorial Galaţi. Acest lucru ne-a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan. „A fost sesizată Inspecţia Judiciară din cadrul CSM privind modalitatea desfăşurării procesului penal şi în mod special modalitatea de soluţionare a cererilor ori a contestaţiilor privind măsurile preventive luate în cauza referitoare la fostul prefect al Galaţiului, Emanoil Bocăneanu”, ne-a declarat Livia Săplăcan.

Scandalul a izbucnit vineri seara, când Curtea de Apel Galaţi a constatat că lui Bocăneanu i-a expirat măsura arestării pe 5 iunie, înainte cu o zi ca judecătorul Tribunalului să-i prelungească mandatul de arestare, pe 6 iunie. Constatarea a venit însă după 21 de zile, cu inculpatul în stare de arest.

Astăzi, 1 iulie, la Tribunalul Galaţi începe procesul fostului prefect, care a fost deferit justiţiei pentru fapte de corupţie. Arestat, eliberat şi iar arestat pentru că ar fi plecat la Brăila ca să pună la cale agresarea şi exterminarea Ilenei Schipor, Bocăneanu are acum şi calitatea de inculpat în dosarul anchetat de cei de la Parchetul Brăila. Potrivit prim procurorului adjunct, Fănel Mihalcea, lui Bocăneanu i s-a adus la cunoştinţă acest aspect şi faptul că este cercetat pentru infracţiunea de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni.

Citeşte şi: Curtea de Apel Galaţi a DECIS: fostul PREFECT Bocăneanu a stat ILEGAL în AREST

Citit 2255 ori Ultima modificare Luni, 30 Iunie 2014 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.