Ministerul Educaţiei, RECLAMAT la DNA pentru LICITAŢIA MANUALELOR digitale
Foto: Sursa foto: mediafax.ro

Ministerul Educaţiei, RECLAMAT la DNA pentru LICITAŢIA MANUALELOR digitale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe edituri care au participat la licitaţia manualelor digitale organizate de Ministerul Educaţiei au făcut mai multe reclamaţii privind licitaţia, dintre care una a fost depusă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru favorizarea unui singur câştigător, a relatat gandul.info.

„Sunt mai multe probleme în privinţa acestei licitaţii. Prima este că la 16 zile de la anunţarea rezultatelor, Ministerul Educaţiei a trimis o erată privind punctajul câştigătorilor. Dacă era numai o problemă de transcriere, ar fi trebuit să facă această corectură imediat. Mai ales că la două zile de la anunţarea rezultatelor, editorii au sesizat greşeli în punctajul de la Siveco şi de la CD-Press. Ministerul nu numai că nu a răspuns, dar a şi ocolit problema. Dacă ar fi făcut lucrul acesta imediat, poate nu am mai fi depus contestaţie, nu am mai fi făcut cheltuieli cu contestaţiile”, a spus Paul Balogh, reprezentantul Read Forward, care a particpat la licitaţie alături de Humanitas.

 

CITEŞTE ŞI: SCANDALUL manualelor digitale CONTINUĂ. Învăţătorii NU CRED că vor fi gata până în prima zi de şcoală

 

Ministerul Educaţiei a trimis pe 20 august o erată privind puntajul editorilor care au câştigat licitaţia manualelor de la ciclul primar. Pentru unele dintre acestea punctajul corectat a fost cu 10 puncte mai mare decât cel iniţial. Corectarea punctajului nu a schimbat cu nimic rezultatele finale ale evaluării ofertelor de proiecte de manuale şcolare pentru clasele I şi a II-a, date publicităţii pe 4 august.

Potrivit Ministerului Educaţiei, dintre proiectele depuse de cei 21 de participanţi la procedura de licitaţie - individual sau în asociere - au fost selectate ofertele, după cum urmează:

- Comunicare în limba română clasa I: SC CD Press SRL_OF_1, SC CD Press SRL_OF_2, Grup Media Litera SRL + Grup Editorial Litera SRL + SC SIVECO România SA.

- Comunicare în limba maternă maghiară clasa I: Editura Corvin Deva.

- Comunicare în limba română clasa a II-a: SC CD PRESS SRL.

- Matematică şi explorarea mediului clasa I: SC CD PRESS SRL, Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO România SA.

- Matematică şi explorarea mediului clasa a II-a: SC CD PRESS SRL.

- Limba modernă clasa I - limba engleză: SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL, potrivit site-ului citat.

 

CITEŞTE ŞI: Un nou HAOS în ÎNVĂŢĂMÂNTUL românesc: introducerea MANUALELOR DIGITALE

Citit 1082 ori Ultima modificare Joi, 21 August 2014 18:26

2 comentarii

 • postat de Roxana
  Vineri, 22 August 2014 09:54
  62.57.145.***
  Mafie-coruptie maxima in sistemul educational !!! I-a intrebat cineva pe parintii elevilor daca acestia asi doresc sa studieze dupa carti pe calculatorNu copiii lor sunt care vor avea de suferit? Asi vor strica vederea!, solicitare mare! Si intr-un final o sa avem copii bolnavi , calculatoare in loc de carti si Siveco si Ministerul Educatiei plini de bani furati !!!
  Putori ordinare din sistemul educatiei: inca nu aveti capacitatea sa dezvoltati un sistem educational de exceptie, unde copiii sa fie motivati sa invete, si profesori platiti decent pt a fi motivati sa invete elevii la randul lor. Muie! Ministerul Educatiei!! ***Siveco!!!
  0
  3
  Raportează
 • postat de MIRCEA
  Joi, 21 August 2014 20:27
  5.13.238.***
  DESIGUR CA A CASIGAT SIVECO.E O FIRMA CU RADACINI ADNCI IN MINISTERUL EDUCATIEI. FIRMA PAPA SUTE DE MILIOANE DE EURO DE LA EDUCATIE. A FOST UN ARTICOL IN ZIARE ACUM CATIVA ANI, IN CARE SE VORBEAU DESPE SUMELE PLATITE DE EDUCATIE LA SIVECO: REZULTATUL DACA NU SE PLATEAU BANII RESPECTIVI SE PUTEAU MARI SALARIILE PROFESORILOR CU 45%. INCREDIBIL NU!!!
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.