CORUPŢIA din România/ Lista BARONILOR LOCALI certaţi cu legea

CORUPŢIA din România/ Lista BARONILOR LOCALI certaţi cu legea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au dosare pe rol, cu prejudicii de milioane de euro, dar încă se află în fruntea judeţelor. Este vorba despre mai bine de un sfert dintre preşedinţii consiliilor judeţene din ţara noastră, care sunt urmărţi penal sau judecaţi în dosare grele de corupţie. 15 din 41 de judeţe sunt pe harta liderilor locali care nu mai servesc nici cetăţeanului şi nici legii, relatează realitatea.net.

Cel mai recent caz este al baronului de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta s-ar fi folosit de funcţia sa pentru a obţine bani şi foloase necuvenite în campania electorală din 2008.

Un alt şef local cercetat este Nicuşor Constantinescu. El se află la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi a strâns tot atâtea dosare penale. Deşi a fost emis un mandat de arestare pe numele său, Constantinescu nu se întoarce din SUA, unde urmează un tratament medical.

Pe harta baronilor locali cu probleme penale apare şi Liviu Dragnea. Spre finalul mandatului la şefia judeţului Teleorman, Dragnea s-a ales cu un dosar penal în care este acuzat de fraudarea referendumului din 2012.

Din seria preşedinţilor arestaţi, îl amintim pe Horea Uioreanu, preşedintele consiliului judeţean Cluj, acuzat de luare de mită şi fals în înscrisuri. În spatele gratiilor se află şi Adrian Duicu, şeful judeţului Mehedinţi, care se presupune că ar fi făcut trafic de influenţă chiar din biroul premierului. Lista continuă cu Marian Oprişan, liderul judeţului Vrancea, cercetat într-un dosar cu un prejudiciu de două milioane de euro.

Mircea Cosma a reuşit să pună judeţul Prahova pe harta baronilor penali. Constantin Nicolescu a bifat judeţul Argeş, iar Ion Prioteasa, Doljul. Pe hartă apar şi judeţele Botoşani, Harghita, Sibiu, Dâmboviţa, Bacău şi Bihor, fiecare cu baronul său corupt.

 
Citit 3173 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.