DNA Galaţi solicită STRĂMUTAREA dosarului "Bunea"

DNA Galaţi solicită STRĂMUTAREA dosarului "Bunea"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii gălăţeni ai DNA au cerut strămutarea dosarului în care încă îl cercetează pe Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Brăila, în eventualitatea în care dosarul se va finaliza cu trimiterea în judecată a tuturor inculpaţilor. Alături de Bunea, mai sunt cercetaţi vicepreşedintele suspendat al CJ Brăila, Florin Mija, şi Nicolae Moisiu.

La Curtea Supremă, cererea de strămutare ar trebui să se judece pe 17 septembrie, dar nu este exclus să avem parte de o preschimbare a termenului. Potrivit noilor reguli impuse de Codul penal, strămutarea nu mai poate fi cerută dacă dosarul ajunge în camera preliminară. După cum se ştie, camera preliminară impune o perioadă de 60 de zile, în care dosarul trimis instanţei se află doar pe masa magistratului, care analizează dacă probele şi rechizitoriul sunt în regulă şi poate începe judecata publică. Astfel, este posibil ca până la finalul acestei luni să asistăm la terminarea anchetei care-l are în centrul atenţiei pe Bunea Stancu, dar şi o serie de firme ale căror contracte au fost analizate de DNA Galaţi. Este vorba de societăţile Tancrad şi Concivia, prejudiciul estimat de procurori fiind de circa trei milioane de lei.

DNA anchetează modul în care conducerea CJ Brăila a dat contracte pe bani publici unor firme pe care le agrea. Alături de cele trei nume, cunoscute deja încă de la momentul percheziţiilor şi al reţinerilor, DNA susţine în referatul făcut cu ocazia propunerilor de arestare ale celor trei că urmărirea penală se face vizavi de cel puţin alte 20 de persoane.

De curând, DNA a solicitat prelungirea arestului la domiciliu pentru Bunea şi Mija, iar Tribunalul a acceptat solicitarea. Inculpaţii au atacat decizia, urmând ca, joi, magistraţii Curţii de Apel să le analizeze contestaţia.

Citeste si: Directorii FIRMELOR GĂLĂŢENE Tancrad şi Concivia, CERCETAŢI în dosarul lui Bunea Stancu

Citit 1374 ori Ultima modificare Marți, 09 Septembrie 2014 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.