Se reia judecata în "Ţigareta de Galaţi 2"

Se reia judecata în "Ţigareta de Galaţi 2"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judecata în dosarul „Ţigareta de Galaţi 2” se va relua astăzi, 25 septembrie, la Judecătoria Galaţi. Judecătorul ar trebui să audieze martorii, iar inculpaţilor să li se reînnoiască fişele de cazier. Dosarul are mai bine de un an de când se judecă la prima instanţă.

În iulie 2013, procurorii Parchetului Tribunalului au trimis în judecată un lot de patru inculpaţi, după ce în 2012 au deferit justiţiei alte trei persoane, în legătură cu aceeaşi faptă penală. În noiembrie 2011, un tractor şi alte două microbuze cu ţigări de contrabandă au fost depistate în trafic de poliţiştii gălăţeni. Captura s-a dovedit a fi cea mai mare din întreaga ţară, la acea vreme, peste 400.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, aduse de peste Prut şi estimate la 3.756.395 de lei. Anchetatorii aveau să stabilească faptul că tutunul fusese adus cu bărci pneumatice de peste Prut şi că fusese încărcat de mai multe persoane în două tractoare, unul care fusese depistat în trafic şi altul care s-a defectat pe drum, ţigările fiind încărcate în cele două microbuze găsite de poliţişti.

În primul dosar, trei inculpaţi, Jenică Bujoreanu, Daniel Sârghe şi Ion Vulpe, au fost deja judecaţi şi condamnaţi definitiv, stabilindu-se o disjungere în ceea ce-i priveşte pe Cristian Sbârnea, Maricel Bujoreanu, Liviu Constandachi şi Alin Popa. Iniţial, Parchetul Judecătoriei Târgu Bujor care a făcut ambele anchete a dat neîncepere a urmăririi penale în ceea ce-i priveşte pe ultimii patru indivizi. Când procurorii au venit la confirmarea soluţiei, Parchetul Tribunalului a refuzat-o, redeschizând ancheta. Astfel, în mai 2013, anchetatorii au făcut o serie de percheziţii în Corod, Matca, Munteni, Barcea şi Cavadineşti, de unde au ridicat zece staţii de emisie recepţie, un dispozitiv de ascultare la distanţă şi tractorul folosit la transportul ilegal din noiembrie 2011.

Dosarul a rămas în atenţie şi datorită afirmaţiilor fostului parlamentar Mihail Boldea. Acesta, după ce a fost pus sub învinuire de procurorii DIICOT, a dezvăluit că unii inculpaţi din dosarul "Ţigareta de Galaţi" ar fi favorizaţi de cei de la DIICOT, datorită unor relaţii de rudenie.

Citit 2434 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Septembrie 2014 18:02

1 comentariu

 • postat de Anonim@
  Joi, 25 Septembrie 2014 22:08
  79.116.104.***
  Este strigator la cer cum sa impartit dreptatea, dar sper ca va veni si ziua cand va da socoteala asa cum da si VISINESCU dupa atatia ani. Unii au fos condamnati fara probe, sechestre, prejudicii calculate dupa bunul plac. In acest caz s-au carat tigari cu carca? Pe ce sa puna sechestre? Pe tractoare? Masini? Mai bine ii lasam in libertate, acestia nu sunt un pericol...Ca poate mai fac vreun transport. O sti si Boldea ceva. Despre ce vorbim confiscarea tractorului care a facut contrabanda in 2011 si ridicat in 2013, cand a mai fost savarsita inca o fapta. Fapta, fapta dar cine i-a protejat? Poate o fi avand DUMNEZEUL lor pazitor. Captura a fost ce-a mai mare dar..................PEDEAPSA MICA SAU DELOC. Sper sa vina o zi in care cineva sa inteleaga nedreptatile din ROMANIA!
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.