A început procesul TORŢIONARULUI Vişinescu. Se cer DAUNE DE 100.000 de euro

A început procesul TORŢIONARULUI Vişinescu. Se cer DAUNE DE 100.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Bucureşti a început, miercuri, judecarea în dosarul torţionarului Alexandru Vişinescu, soţia unuia dintre deţinuţii politici care au fost încarceraţi în Penitenciarul Râmnicu Sărat cerând instanţei daune morale şi materiale de 100.000 de euro.

La primul termen al procesului în care Alexandru Vişinescu este acuzat de moartea a 12 deţinuţi politici în perioada în care a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, instanţa a admis cererea de a fi parte civilă în cauză formulată de Nicoleta Eremia, soţia fostului general Ion Eremia, care a fost încarcerat la Penitenciarul Râmnicu Sărat în perioada în care unitatea a fost condusă de Vişinescu, relatează MEDIAFAX.

Aceasta a dat o declaraţie în faţa instanţei, în care a arătat de ce doreşte să fie parte civilă în cauză şi a precizat că cere daune de 100.000 de euro, din care 20.000 de euro daune morale şi 80.000 de euro daune materiale.

Nicoleta Eremia a arătat că cere daune morale de 20.000 de euro întrucât a suferit foarte mult în perioada regimului comunist, din cauza funcţiei deţinute de soţul ei şi a faptului că acesta a fost deţinut politic.

Instanţa a admis cererea acesteia de a se constitui parte civilă şi, totodată, a dispus să fie trimise adrese în numele altor trei persoane care doresc să fie părţi civile în cauză, la Casa de Asigurări de Sănătate, la Casa de Pensii şi la administraţiile fiscale din sectoarele în care aceştia au domiciliile.

Următorul termen de judecată a fost stabilit la 22 octombrie.

Vişinescu a fost prezent la primul termen de judecată, acesta venind însoţit de un bărbat şi fiind reprezentat de un avocat.

Citit 1130 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Septembrie 2014 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.