Omul de afaceri Cătălin Chelu, dat în URMĂRIRE INTERNAŢIONALĂ

Omul de afaceri Cătălin Chelu, dat în URMĂRIRE INTERNAŢIONALĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu a fost dat în urmărire internaţională. Acesta a fost condamnat definitiv, pe 8 septembrie, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul "Mită la MAI". Pe 11 septembrie, pe numele său a fost emis un mandat de urmărire naţională, dar în măsura în care Cătălin Chelu nu a fost de găsit, oamenii legii au fost nevoiţi să îl dea în urmărire internaţională.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cătălin Chelu şi pe trei complici pentru că, „în perioada august - 12 noiembrie 2010, inculpatul Chelu Cătălin Constantin i-a promis secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Fătuloiu Dan Valentin, denunţător în cauză, suma de un milion de euro, pentru ca acesta să îşi îndeplinească în mod necorespunzător îndatoririle sale de serviciu ce decurg din punerea în aplicare a Planului Naţional de Combatere a Evaziunii Fiscale, document fundamentat pe cooperarea inter-instituţională dintre M.A.I., Ministerul Public, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi alte instituţii ale statului, şi pentru a împiedica cercetarea în sistem integrat a cauzelor penale ce îi vizează pe inculpaţii Chelu Cătălin Constantin, Constantinescu Gabriel şi Bunu Antonel Cristi, scopul final fiind soluţionarea favorabilă a respectivelor dosare penale. Promisiunea s-a realizat prin intermediul inculpaţilor Badea Ştefan Niţache, Bunu Antonel Cristi şi Constantinescu Gabriel, care au acţionat atât direct cât şi prin intermediul unei alte persoane”, se arată în rechizitoriul DNA.

Procurorii bucureşteni mai afirmă că omul de afaceri gălăţean şi-a schimbat, pe 12 noiembrie, promisiunea şi i-a oferit chestorului şef de poliţie suma de 50.000 euro (în numerar) şi foloase materiale în valoare de aproximativ 270.000 euro (reprezentând contravaloarea unui teren şi a unei case ce urma a fi construită de către omul de afaceri).

Citeşte şi: Caracatiţa firmelor lui Chelu/ Cum a dat "TUNURI" de ZECI DE MILIOANE DE EURO

Citit 2864 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Septembrie 2014 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.