UPDATE/ AVERE NEJUSTIFICATĂ, descoperită de ANI, la o ANGAJATĂ A PRIMĂRIEI GALAŢI. Reacţia municipalităţii

UPDATE/ AVERE NEJUSTIFICATĂ, descoperită de ANI, la o ANGAJATĂ A PRIMĂRIEI GALAŢI. Reacţia municipalităţii
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE, ora 12,40/ Primăria municipiului Galaţi reacţionează după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 64.750,76 lei (aproximativ 18.371,62 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Regoreta Obreja, inspector în cadrul Primăriei Municipiului Galaţi, în anul 2006. Municipalitatea a ţinut să precizeze că, la solicitarea ANI, a transmis copii după declaraţiile de avere ale persoanei vizate din perioada 2003-2011, copii după cartea de muncă şi decizia de numire în funcţia publică, copii după documentele ce atestă veniturile realizate de funcţionarul public în perioada 2003-2011, precum şi date despre soţ/copii. "Din acel moment, ANI nu a mai comunicat Primăriei municipiului Galaţi nici un fel de date sau precizări cu privire la suspiciunile pe care le avea sau la ancheta pe care a derulat-o. Informaţia privind faptul că respectivul funcţionar public din cadrul Primăriei Galaţi face obiectul unei anchete ANI a ajuns la cunoştinţa noastră prin intermediul paginii oficiale de web a instituţiei respective."

Pentru că ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Galaţi, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către funcţionară în anul 2006, Primăria nu se grăbeşte să ia măsuri. "Până când instanţa de judecată va pronunţa o hotărâre definitivă şi irevocabilă, înţelegem să respectăm principiul fundamental privind prezumţia de nevinovăţie a funcţionarului public vizat. După pronunţarea instanţei, vom aplica întocmai prevederile sentinţei judecătoreşti", a comunicat Primăria Galaţi.


Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 64.750,76 lei (aproximativ 18.371,62 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Regoreta Obreja, inspector în cadrul Primăriei Municipiului Galaţi, Judeţul Galaţi, în anul 2006.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Galaţi, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către funcţionară în anul 2006.

ANI precizează că, deşi a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare - Regoreta Obreja nu a depus la dosar un punct de vedere.

Potrivit site-ului Primăriei Galaţi, Regoreta Obreja este inspector în cadrul Direcţiei Generale Buget Finanţe.

 

Citit 12128 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2015 21:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.