Bărbat UCIS cu 29 de lovituri de cuţit. CRIMINALUL este încă ÎN LIBERTATE

Bărbat UCIS cu 29 de lovituri de cuţit. CRIMINALUL este încă ÎN LIBERTATE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Crimă oribilă în oraşul Târgu Bujor. Un bărbat de 52 de ani, Gheorghe Păun, care locuia la o familie din localitate, a fost găsit mort în pârâul Chineja. Cadavrul a fost găsit de un bărbat care era cu vacile la păscut, acesta fiind cel care a şi anunţat şi autorităţile. La faţa locului au ajuns imediat poliţiştii criminalişti, dar şi un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Iniţial, anchetatorii au deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă, dar, după ce a fost efectuată necropsia, încadrarea faptei s-a schimbat în crimă. “Cadavrul prezenta 29 de lovituri de cuţit, unele dintre ele fiind în zone vitale, care i-au provocat moartea. Identitatea victimei a fost stabilită ulterior. S-a stabilit şi un cerc de suspecţi. Victima prezenta în zona feţei arsuri. Este posibil să i se fi aplicat pe faţă o substanţă, în vederea mutilării şi identificării cu dificultate a persoanei”, ne-a declarat procurorul Dan Păuleţ, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Criminal în libertate

Cadavrul bărbatului a fost descoperit la aproximativ doi kilometri de ultima casă de lângă pârâul Chineja. Oamenii din zonă sunt îngroziţi că un criminal umblă în libertate şi spus că le este frică că li se poate întâmpla şi lor ceva rău. “Ne este frică, pentru că nu l-au prins. Mie mi-a fost frică să mă duc şi până la locul unde l-au găsit. Păcat de el că era un om bun, locuia de mult la noi aici şi se ducea la muncă cu ziua”, ne-a spus Maria Piţigoi.

Nici cei la care locuia bărbatul nu ştiu prea multe despre ceea ce s-a întâmplat. “A trăit cu mama mea. M-a crescut ca pe fiul lui. A plecat la o pomană la un vecin, dar nu ştim unde s-a dus după aceea. Nu ştiu să fi fost ameninţat. Nu a fost bătut sau ceva de genul acesta”, ne-a povestit Marian Tecaru.

O posibilă explicaţie

“Mi-a spus că pleacă la oi, că asta face de o viaţă, că nu poate sta la mine. A doua zi dimineaţă am auzit că e mort. Mai demult, au venit nişte ciobani de la Măstăcani şi l-au luat cu forţa şi l-au dus la oi. A scăpat de acolo cu fuga. Au mai venit o dată şi nu l-am mai lăsat, pentru că a lucrat la ei vreo cinci ani şi nu l-au plătit. Ăia l-au ameninţat că, dacă vine şeful, îl omoară.  Eu cred că de acolo i se trage”, ne-a explicat Constanţa Piţigoi, femeia care l-a găzduit pe Gheorghe Păun.

Bărbatul ucis nu ţinea legătura cu niciun membru al familiei sale biologice. Mama lui Gheorghe Păun, care locuieşte acum în localitatea Cuca, a aflat de la jurnalişti că fiul ei este mort.

Procurorii gălăţeni continuă cercetările în acest dosar pentru identificarea autorului şi a eventualilor complici, care au băgat spaima într-o întreagă localitate.

Citit 6045 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2015 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.