DNA ridică documente de la Ministerul Finanţelor, în legătură cu un dosar ce vizează Loteria Română
Foto: Foto: gandul.info

DNA ridică documente de la Ministerul Finanţelor, în legătură cu un dosar ce vizează Loteria Română
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că în cauza care vizează Loteria Română, anchetatorii au în vedere, printre alte probe, şi un raport al Corpului de control al Ministerului Finanţelor. Potrivit surselor citate, reprezentanţii Ministerului Finanţelor le pun la dispoziţie procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie documentele solicitate.

La DNA este un dosar care vizează un contract acordat de Loteria Română, în perioada în care era condusă de Gheorghe Benea (2009 - 2012), firmei Shelter Security, al cărei patron este Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, prin care ar fi fost produs un prejudiciu de 10 milioane de euro. Alin Ionescu a fost audiat la DNA, la sfârşitul lunii mai, iar surse judiciare declarau atunci că dosarul a fost întocmit pornindu-se de la informaţii dintr-un raport al Curţii de Conturi.

În octombrie 2014, DNA a făcut verificări la Loteria Română în cazul unor proceduri de achiziţie publică, ancheta fiind atunci în faza stabilirii prejudiciului adus la bugetul de stat, declarau, pentru MEDIAFAX, oficiali ai DNA, care precizau că în cauză "se fac acte de urmărire penală".

Potrivit unor surse judiciare, această anchetă vizează contractele încheiate între Loteria Română şi firma greacă Intralot.

Citit 1659 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Septembrie 2015 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.