Sorin Oprescu, ELIBERAT din arest. Primarul suspendat al Capitalei a fost plasat în AREST LA DOMICILIU

Sorin Oprescu, ELIBERAT din arest. Primarul suspendat al Capitalei a fost plasat în AREST LA DOMICILIU
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Primarul suspendat al Capitalei a fost eliberat joi, 29 octombrie, din Arestul Capitalei şi plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive, edilul având interdicţie să ia legătura cu martorii şi inculpaţii din dosarul în care este acuzat de corupţie.

Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită, spalare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat că, în decizia de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, instanţa a avut în vedere momentul procesual, actele de urmărire penală care se efectuează în prezent, şi care nu-l vizează pe Oprescu, acuzaţiile care îi sunt aduse şi starea de sănătate.

Avocaţii lui Sorin Oprescu spun că vor cere aviz, după înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pentru internarea edilului la Spitalul de Pneumoftiologie "Marius Nasta" din Capitală, unde să fie supus unor investigaţii.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie pentru mai multe fapte de luare de mită. Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup organizat, la care a aderat şi el, a înfiinţat în Primăria Bucureştiului un sistem prin care operatorii economici ce doreau să primească anumite contracte erau obligaţi să remită o parte din profitul brut. Luni, 26 octombrie, lui Sorin Oprescu i s-a extins urmărirea penală pentru spălare de bani şi abuz în serviciu.

Oprescu a încercat de mai multe ori să iasă din spatele gratiilor, dar fără succes până acum. A părăsit Arestul Central doar pe timpul câtorva internări.

Sursa foto: profit.ro

Citit 1425 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2015 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.